måndag, februari 20, 2012

Tillbaka i vardagen

Tiden flyger fram om vi redan framme i slutet av februari. Ytterligare en vecka att se fram emot och denna vecka är det dags att ge sig ut på lite inspektioner. Idag var det dock lite inläsning och bokning som stod på schemat. Ingen långlunch idag men väl en lunch i härligt väder men en lugn och skön promenad efter bäcken.

Efter jobbet var det faktiskt så ljust att jag kunde åka ut i skogen och gå den normala långlunchrundan. Härligt att den delen har gått så fort, alltså att det blivit ljust på kvällar och morgnar.

På kvällen började jag inlärningen av ordet Varsågod! Vilken miss att inte lära in det innan jag började träna med godisskål. Träningen gick i alla fall bra. Tränade dels genom att föra handen med en  gois mot Vinnas nos. Ta godisen fick hon inte göra förrän jag sa varsågod. Hon var kanonduktig. Körde sedan fotposition med varsågod till godisskål och avslutade med stå-Varsågod till godisskål. Genomgående en kanonduktig hund.

Senare på kvällen fick de stora hundarna vara med och träna varsågod och spring till godisskålen. Då gäller de att de dessutom lyssnar till sina namn. Även nu var Vinna kanonduktig och knallade inte en enda gång!!!

1 kommentar:

Helena sa...

VA har du inte lärt henne varsågod än?! Hur klarar man sig utan det kommandot?