onsdag, februari 01, 2012

Träningsdags

Som vanligt full fart på jobbet. Anledningen till att det är så mycket nu är att alla livsmedelsanläggningar ska klassas om avseende avgift vilket innebär knappt 500 beslut som ska bedömas, skrivas och skickas ut med överklagningstid mm innan de ska debiteras.

Detta är jag dock inte involverad i men jag sitter med alla offentliga lokaler, dvs förskolor och skolor. De har tidigare inte betalat något för tillsynen men nu är det klart att alla ska betala en årlig avgift. Det innebär att beslutet först ska kommuniceras vilket innebär 100 skrivelser och sedan 100 beslut som ska ut. Till det ska alla stickande/skärande verksamheter (piercing, tatuerare, ackumunktörer och fotvårdsverksamheter) också klassas in och beslutet först kommuniceras och sedan beslutas vilket innebär ytterligare ca 20-30 skrivelser och lika många beslut.

Nu är den delen i stort sett klar men då ska alla miljöobjekt också klassas om vilket innebär ca ytterligare ca 300 objekt som ska ha beslut och senare debiteras. Som sagt, mycket nu...!

Hur som helst så tog jag och Gunilla långlunch och gick en sväng i skogen med hundarna idag. Tur att man har några lunchpromenader/veckan annars skulle det nog vara lite tungt just nu. Här kommer Gunillas bilder från promenaden.







Hundarna fick hänga med i bilen på eftermiddagen och när vi åkte hem hade jag helt glömt att de var i bilen så jag åkte hem med sprinten i luckan vilket innebär att jag åkte hem med luckan lite öppen hela vägen.

Direkt när jag kom hem så åkte jag till Iggesund och tränade lite med Helena. Inget avancerat men skönt att komma iväg och träna i alla fall... Vinna fick sitta i bilen och det protesterade hon högljutt över! Hmmm, jag har en liten het hund tror jag...

När jag kom hem blev det en promenad med Vinna, en del lös och en del i koppel. Gick bara fint! Efter det var det dags för middag och idag serverades det skinkinlindad tacofärs med ädelost och chilisås. Till det åt vi wokgrönsaker och det var riktigt gott!

Effektiviteten sprudlade så efter middagen så klippte jag klorna på alla hundarna. Neo som det varit sådana problem med ligger numera lugnt ner när jag klipper klorna. Vinna skakar och är stel som en pinne och Vinna är helt och hållet sig själv. Försöker bita mig i handen/i klotången men ger upp och ligger avslappnat i min famn medan jag klipper. Snacka om tre olika personligheter!

Inga kommentarer: