fredag, mars 27, 2015

Avslutar en intensiv vecka

Äntligen fredag och känns som att jag jobbat som en iller hela veckan…. Idag var inget undantag!

Grått och mulet och riktigt aprilväder med nysnö som resulterat i ordentligt slaskigt, grått och dimmigt väder. Inga djur såg jag idag men jag fick en rapport om att lodjuret i Fiskeby noterats även idag. Idag hade den tagit ett rådjur som den bar på. Det makabra var att rådjurets tre ungar gick bakom. Lodjuret skrämdes så att den släppte rådjuret som avlägsnade sig tillsammans med sina ungar. Hoppas verkligen att hon var oskadd!

Hade sagt till mid själv att jag skulle sluta senast 16 idag men det höll jag såklart inte. Det slutade med att jag jobbade på fram till klockan 17 även idag.

När jag kom hem blev det en promenad i slasket med tjejerna. Vi promenerade tillsammans med gässen på åkrarna idag. Hundarna skötte sig riktigt fint! Trodde Vinna skulle påverkas massor men hon behöll lugnet! Jag noterade att det i huvdsak är grågäss som vistas på våra täkter. Enligt Min expertkollega så har de vitkindade ännu inte kommit ifrån sin vintersemester medan kanadagässen mera håller sig till grunda vattensamlingar än våra just nu snötäckta åkrar.

Noterade också att den stora flocken rådjur som jag iaktagit i veckan växer stadigt. Normalt ser vi rådjur i grupper om två till fyra djur men tidigare i veckan såg jag en flock som var 10! Flocken växte till 12 och idag var de hela 15 djur i flocken. Beror det på lodjuret som jagar i området nu? Är det en tillfällighet? Eller kan det bero på att de ska ha/har ungar? Någon som vet?

Tvättade de sista kläderna från Egyptensemestern idag, blev två maskiner. Till middag blev det pizza och sedan skulle vi se fotbollsmatchen (Em kvalmatchen mellan Sverige och Moldavien men jag somnade och vaknade lagom till matchen var slut.

Inga kommentarer: