torsdag, mars 26, 2015

Med naturen inpå knuten

Ännu en arbetsdag. På lunchen åkte jag hem till hundarna. Det var kallt men fortfarande ingen utlovad snö! La ut ett sök innan jag åkte hem till huset och åt sedan lunch. Gick en promenad med alla tre hundarna och gick sedan hem med Neo för att ta med tjejerna till söket. Riktigt fint arbete av båda tjejerna. Vinna tog ett färskt viltspår och hamnade en bra bit utanför sökområdet. Jag blåste inkallning och hon kom som ett skållat troll! Duktig tjej!!!

Det blev sedan en lång dag. Jag visste att Henke skulle bli länge på jobbet så jag jobbade också vidare men när klockan passerat 18:30 så åkte jag hem. På vägen hem fick jag se nått riktigt häftigt! Ett lodjur på nära håll. Stannade medan det gick över vägen och sakta promenerade ut på en täkt. Det stannade så jag gick efter för att försöka få en bra bild i det dunkla ljuset. Lodjuret satte sig då så jag gick så att det bara var 25-30m ifrån mig och det satt kvar. Det blåste så att det inte fick vittring på mig och det satt med ryggen mot mig så jag började vissla för att det inte skulle bli överrumplat. När det slutligen såg mig så reser det sig och börjar gå rakt emot mig. Ska inte lodjur vara skygga? Jag vände om mot bilen och lodjuret följde efter mig. Satte mig i bilen och då vek lodjuret och passerade framför bilen, samma väg som de kommit från början.  Tyvärr ville inte mobilen fokusera så det blev väldigt dåliga bilder men man ser i alla fall att det är ett lodjur…

2015-03-26 17.52.332015-03-26 17.55.13

Väldigt väldigt trött var jag så det blev en inte allt för lång promenad med vovvarna eftersom Neo också skulle hänga med.

Åt en snabb middag och sedan kom Henke hem först vid 20-tiden och då åt han också en snabmiddag. Vi var båda väldigt trötta så vi somnade tidigt….

Inga kommentarer: