söndag, mars 29, 2015

Tränade hund vädret till trots

Klockan ställdes om till sommartid men vädret slog om till vintertid! Fy tusan vilket skit men ändå sååå typiskt aprilväder…

2015-03-29 18.18.23

På förmiddagen slappade vi, betalade månadens räkningar och hämtade ris som dekorerades med fjädrar så nu är det påskfint på bron.

Klockan 14 åkte vi jag och tjejerna till Iggesund för att träna hund. Vi blev ett gäng bestående av Anna, Zandra, Tobbe och Kajsa. Började med markeringar i och bakom dunge och sedan över djupt dike. Vid dungen klarade Vinna markeringarna fint. Bra stadga och bra markeringar. Över diket var däremot svårt så det fick vi göra om tre gånger innan hon fattade galoppen. Först ville hon stanna och leta i diket men hon fattade rätt snabbt.

Efter detta så blev det lite viltträning. Kaja och and gick finfint! körde en dirigering till dummie vilket också funkade fint men sen skulle vi köra kråka och and igen. Kråkan gick finfint men sen blev det matförsök på anden. Anna räddade läget och sen avslutade vi med en sista andapportering som gick fint.

Tyvärr inga bilder då det regnade så mycket att jag inte ville ha med kameran ute….

Frusen som sjutton var jag när jag kom hem men mötte Henke som skulle gå med Neo så jag hängde med på en kort promenad innan jag gick in och kastade mig in i en varm och skön dusch så att jag återfick värmen igen….

Blev middag efter det och sen var jag så trött att jag somnade i soffan…..

Inga kommentarer: