tisdag, mars 31, 2015

Första vardagskvällsträningen för i år

Helt hysteriskt fullt upp på jobbet idag. Var hem till hundarna på lunchen och efter lunchen så fick de hänga med i bilen efteråt.

Direkt efter jobbet klockan 17:15 åkte jag ut till Finflo där Anna redan förberett träningen…. Hon hade gjort 4 dirigeringsområden där det låg tre dummiesar på varje plats. Eftersom jag hade märkt att Vinna hade det svårt för ut på avstånd så la jag upp de flesta av hennes dirigeringar för att få till den biten. Började med att sätta henne på en plats och skicka därifrån. Avslutade dock med en rak dirigering, stopp och sedan höger och banne mig det fungerade det också!!!

Humla fick köra svårare såklart. Raka skick, stopp och höger eller vänster. Hon är för snabb att starta efter stoppet så det måste jag fokusera på.

Vi körde områdena två gånger så det men det blev olika skick. Tjejerna fick dessutom lika lösa mellan alla övningar. Både Vinna och Humla var väldigt stabila hela tiden i passiviteten. Både när jag körde den andra hunden och när Anna körde Lizzie men så var det inga kast eller skott på hela tiden heller…

Vi avslutade träningen med ett närsök och där noterade jag att jag måste träna mera. Vinna förstår närsök men jag måste lära henne att söka bakåt igen…. Det har hon glömt.

Totalt 27 dirigeringar och 3 närsök på 45 minuter. Effektivt och roligt och sååå härligt att äntligen kunna träna på vardagkvällar!!!

Inga kommentarer: