måndag, mars 30, 2015

Ny vecka…. häftigt studiebesök

Ny vecka som är fyra dagar och som inleddes med lite skrivjobb för att sedan på eftermiddag omfatta inspektion/möte samt ett studiebesök i Hudiksvalls gamla oljebergrum. I berget finns två stora salar, 200m långa och enormt djupa och vi gick ända ner….. Mörkt är det även om man monterat upp några ljusarmaturer men det är svårt att få bra bilder som visar hur stort det är. Vattnet i botten gör dessutom att hela landskapet avspeglas i vattnet…

DSC_1294 DSC_1284
Ingången och nedfarten ner till oljebergrummen….

DSC_1286

Här ser man en tydlig gräns hur högt upp oljan gått…

DSC_1288

Gränsen mellan de båda rummen….

DSC_1289 DSC_1291

Svårt att se men det är 200m bort till väggen. Vi står vid den egenkonstruerade oljeavskiljaren i ena hörnet av ena rummet….

Jobbade på till närmare 17 och när vi kom hem blev det en promenad med hundarna. Tjejerna gick lite träning. Vinna tränade på Ut på avstånd, dvs att vända sig om och springa bort från mig. Gick riktigt fint men så gjorde jag det basic också…

Humla fick och köra men hon fick kommandon åt höger och vänster för att “störa” lite för Vinna.

Avslutade med att köra inte byta med Vinna som älskar att byta dummies. Humla fick alltid hämta den sista i högen vilket ho uppskattade. Härligt när det är ljust på kvällarna….

Hade små köttslattar som vi strimlade. Tinade lite karljohansvamp och gjorde en pasta med kött och svampsås till middag.

Kvällsunderhållningen blev Glada hudik teaterns “Trollarkarlen på turné”

Inga kommentarer: