söndag, mars 08, 2015

Vårvärme och årets första riktiga jaktträning

Hade bestämt möte med Anna, Robin och Ida för att träna hund klockan 11. Årets första gemensamma träning och dessutom årets första träning med vilt. Vi går ut hårt! Blev liten avstämning på hur hundarna låg till efter det långa träningsuppehållet och det gick riktigt bra tycker jag. +10 grader och sol…. Vi tränade i skogen hemma hos mig på en plats som nästan är helt snöfri nu… Tjoho!!!!

Vinna fick ta en dubbelmarkering som hon mer eller mindre spikade. Snyggt tjejen!

Fick också några dirigeringar vilka inte var så långa men som hon tog väldigt fint

Dessutom sök för att utmana och se om hon skulle göra några försök att äta vilt men det gick väldigt bra! Lite tveksam till trut som hon inte mött på mycket länge (2 år?) Gick ifrån den men när jag sa till henne så tog hon ett rejält och fint grepp så det ska nog inte vara några problem.

Humla fick också dubbelmarkering samt ett två viltsök vilket hon svepte in utan betänkligheter.

Här kommer bilder på tjejerna … och banne mig en på Singo också….

DSC_0483b
Vinna med Kaja

DSC_0485b
Singo i gripandet av älgklöv

DSC_0498b
Suddig bild på Humla med and

DSC_0503b
Vinna med and

DSC_0506bDSC_0507bDSC_0516b
Vinna med trut

DSC_0523bDSC_0526bDSC_0527b
Vinna med and

Efter träningen åkte jag och Henke med återvinningen och käkade sedan en sallad på stan innan vi åkte till Ida och Gösta för att hämtade bilen. Vi anlände lagom till fika så det blev tårta även idag….

När vi kom hem gick vi en långpromenad med vovvarna. Först en kort med alla tre och sedan fick Neo vila i bilen medan vi gick en längre med tjejerna. Blev lite drygt 5km i alla fall. Idag har vi verkligen varit ute mycket och hundarna har gått både träning och motion.

På kvällen blev det grillat och potatisgratäng vilket vi planerat för igår. Tog också bort stygnene från Neos sår vilket gick väldigt enkelt och fint.

Inga kommentarer: