lördag, februari 04, 2017

Träning i Vallsta

Idag var det dags för Hudikgänget att bege sig till Vallsta för träning. Även idag ett riktigt stort gäng, vi var hör och häpnad 16 stycken på träningen idag. Skoj! Nollgradigt och mulet väder så man slapp frysa trots att vi var ute så länge. Vi började klockan 11 och avrundade först klockan 15.

Tre området, ett där man körde markeringar med skott i två olika områden, ett där man körde fält och ett område när man tränade dirigeringar. Gruppen delades således in i tre mindre grupper.

Jag började på markeringsstationen. Även idag kom det nått litet ljud från Vinna men vi korrigerar det och hoppas att det är tillfälligt såhär i början av säsongen. Markeringsförmågan och stadgan är det dock inget fel på. Hon gjorde ett väldigt fint markeringsjobb!

DSC_1138bDSC_1139b

Vi höll till vid en jaktstuga så när vi kom dit var det väldigt mycket folk där då jaktlaget som var ute och jagade räv hade lunchpaus. De åkte dock iväg så när vi tog lunchrast så fanns gott om plats vid grillen.

DSC_1143b

Fältet var också riktigt riktigt fint. Det var ett stort fält med stora dummiesar där hon svepte in åtta av de 10 dummiesarna som lagts ut.

Vi avslutade på dirigeringsstationen och då började nog orken tryta så tempot och lyhördheten blev lite sisådär. Känner mig ändå riktigt nöjd med träningen.

DSC_1148bDSC_1152bDSC_1156bDSC_1158bDSC_1161b DSC_1167

DSC_1164b DSC_1166bDSC_1171b DSC_1173b

När jag kom tillbaka till Hudik hämtade jag upp labbarna Ginny och Maggi när jag passerade Idenor. De ska få vara hos oss tills på söndagkväll.

Jag och Henke gick en promenad med vovvarna när jag kom hem. Gick över isen så de fick springa av sig ordentligt och gick sedan genom byn tillbaka hem.

Middag i form av räkcreps till förrätt och sedan grillat med pommes till varmrätt och en semla till efterrätt.

Kvällsunderhållningen var melodifestivalen men så snart det var klart så däckade både jag och hundarna och sov som små grisar allesammans.

2017-02-04 21.06.28

Tror att Henke somnade inom en timma efter å jag vaknade först 01:30. Utsläpp av hundarna på gården, tandborstning och sedan stupade vi i säng igen.

Inga kommentarer: