onsdag, september 15, 2021

Bruksspår och actionfylld kväll

 På plats på jobbet hela dagen idag då Henke åkte hem till hundarna på lunchen.

Direkt efter jobbet bytte jag om och rastade tjejerna och styrde sedan ut till Lingarö för att träna täktspår med Esset och Ecco. Jag var lite tidigt så gick först ut i skogen och la ett spår till Vinna. På sista sträckan hör jag ett Tuuut från vägen och tänker att nu är nog Kajsa på plats. 

När jag kommer tillbaka till vägen sedan jag Kajsas bil nere i diket och ytterligare två bilar som stod parkerade bredvid. Det visade sig att Kajsa missat uppfarten när hon skulle parkera och istället körde rakt ner i det branta diket. Bilen bakhjul var över en halvmeter ovanför vägen och Kajsa var såklart skärrad och var mest rädd för hur Ecco klarat sig.

Jag gick och öppnade bakluckan och där satt en helt oberörd och oskadad Ecco. Tog ut honom och han var hur glad som helst så knöt upp honom i ett träd och körde sedan ut min bil. Mha folk som stannat fixade vi en bogserlina och varningstriangel. En av de förbipasserande satte sig i Kajsas bil å så kopplade vi hennes bil bakom min. Drog försiktig upp hennes bil ur diket och allt gick bra. Inga skador varken på människor, djur eller bil. Skönt!

Efter den starten så tog vi det lugnt och varvade ner innan vi gick ut varsitt apellspår på täkten. Under tiden spåren låg till sig gick jag och Vinna skogsspåret medan Kajsa ringde till Tobbe och meddelade vad som inträffat. Vi gick sedan upp i skogen och körde budföring men att sprina och sitta bredvid Kajsa det går helt enkelt inte meddelade Esset. Ecco gjorde fina skick.

Efter 55 minuter släppte vi på våra hundar på spåren. Esset gick Kajsas spår och Ecco gick mitt spår. Esset spårade fantastiskt fint och apporterade samtliga pinnar väldigt fint. Skönt att spåret gick så fint!

När jag kom hem blev det korvstroganoff och sedan gjorde jag varsin äppelpaj som vi intog med Vaniljsås.

Inga kommentarer: