söndag, september 26, 2021

SSRK Gävleborgs klubbmästerskap

 Idag åkte jag och Esset ner till Hamrånge för att debutera på wt. Det arrangerades inte ifjol pga Coronan och det Wt som var i området tidigare i år kunde vi inte vara med på så nu var det hög tid.

Vi hade samling klockan 09:30 och jag hade ett lågt startnummer. Första stationen var en dubbelstation med en markering med dolt nedslag och när den var inne var det en markering i kuberad skogsmark. Esset spikade den första men sprang runt kullen istället för över på vägen in. Den andra markeringen spikade hon också men dummiesen låg i en sänka så hon fick inte riktigt vittring på den direkt. Vi fick 16p och kommentaren "vilken liten pärla du har" från domaren.

Andra stationen var också en dubbelstation. Fotgående och markering. Esset kom direkt till rätt område men fick leta lite. Raka vägen in och fin avlämning. Ytterligare fotgående och ytterligare en markering som hon spikade. Eftersom hon gick lite långt fram men med fin fokus och kontakt samt att hon fick leta liiite på första markeringen så blev det 18p.

Station 3 var en enkelmarkering med dolt nedslag bakom risig terräng. Hon spikade markeringen och lämnade av fint men fick ett litet avdrag för olika vägar ut och in. 19p

På fjärde stationen gock ett skott. Det var sedan fotgående ca 10m innan man skulle skicka hunden på ett litet närsäksområde och där skulle hunden hållas och hämta in två dummiesar. Esset skötte sig utmärkt och avverk aldlrig från området och hittade snabbt de två dummiesarna. 20p

Den avslutande stationen var ytterligare en dubbelstation med två enkelmarkeringar över en kullig klippt yta. Esset spikade och gick rakt ut och rakt in. 20p

Jag höll under rapporteringens gång koll på ställningen och de flesta hundarna nollade någon station. Det var en handfull hundar som hade poäng på de fyra första stationerna men betydligt längre poäng än Esset. Poängen från den femte stationen hölls hemlig fram till prisutdelningen men då jag hade på känn att jag hade en 20p på den sista stationen så hade jag räknat ut att det skulle bli fina poäng som skulle ge en förstaplats och så blev det också. 93p, ett 1a pris, 1:a plats och Klubbmästare Nkl 2021. Duktiga duktiga Esset!!!



Vinnarna av resp. klass. Fr vänster ökl, elit och nkl. Resultatlista

Här är några bilder på träningskompisarna





När vi kom hem blev det en kort promenad med tjejerna. Planterade sedan ljung i krukorna vid bron och brevlådan och sedan öppnade vi en flaska Prosecco för nu var det hög tid att fira helgens bravader.


Till middag lagade vi Västerbottenlax och sedan blev det uppdatering av hemsidan. 

Hanna har idag varit på tävlingsbanan i debuterat i Högre klass spår. En fantastisk debut som resulterade i en andra plats med godkänt resultat. Hejja!!!


Inga kommentarer: