måndag, september 27, 2021

Tillbaka till verkligheten

 Efter en fantastisk helg är det åter vardag och livet går tillbaka till det "vanliga" igen. På plats på jobbet idag och hem på lunch för att rasta tjejerna i ett helt fantastiskt väder. 

Igår fick hundarna dela på en burk hundmat till middag. Det blev nog lite för mycket "konstig" mat för Esset för hon var lös i magen på morgonrastningen. När jag kom hem på lunch så gick jag en promenad i skogen det första jag gjorde. Även nu var hon lös i magen och när vi kom tillbaka in i huset igen så visade det sig att det hänt en olycka i hallen. Jag hann glädjas åt att olycksfläckarna var på golvet och inte på någon matta men sen tittade jag in i tv-rummet och då är det en stor hög i vår nya soffa. Åååå....

Bara att ta tag i "problemet" direkt och jag hoppas att vi ska få bort fläck och doft från soffan. Vi har en fläckspray så efter att ha testat den på en undanskymd plats av soffan så vågade jag mig på att även spraya på fläcken också men ska göra en större insats efter jobbet. 

När jag kom hem efter jobbet var allt frid och fröjd så inga nya olyckor. Sprayade och borstade och rengjorde dynan och det verkar som att vi fått bort allt tack och lov.

Idag skulle det inte tränas nått utan vi tog en promenad och plockade kantareller istället. Vinna som inte fått göra nått i helgen gick ett stort sök med 13 små dummiesar. Hon jobbade så fint men hon ser så gammal ut när hon är ute och jobbar. Efter att 7 apporter kommit in fick Esset ta in ett par stycken sen fick Vinna jobba igen och på slutet fick Esset ta ytterligare en... Vinna var efter detta helt slut och jag tror Esset var nöjd med att få en vilodag. Vi fick en massa jobb med att rensa svamp men det får bli i morgon.

På kvällen var det skönt att vi hade Västerbottenlax kvar så det gick snabbt att fixa middag. Annars blev det sista delen av andra säsongen av "Saknad med aldrig glömd", telefon med mamma och slapp i soffan.

Inga kommentarer: