måndag, september 13, 2021

Hemmajobb och viltträning

 Första arbetsdagen denna veckan blev hemifrån. Det gäller ju att variera dagarna när man är på jobbet och när man jobbar hemifrån. Kemikalieprojekt stod på schemat på förmiddagen fram till kl 14 då det blev sen lunch mellan 13-14. Även på eftermiddagen var det fokus på kemikalieprojektet då jag började skriva på inspektionsrapporterna och skickade frågor till Kemi.

Efter jobbet träffades vi vid Kaffebönan. Esset fick köra lite inledning på ett tollingjaktprov. Tolling, markeringar på vatten och sedan ett sök med 4 vilt. Tollingen gick OK och på markeringen sitter hon fint och lugnt. Skicket gick bra men så går hon inte direkt i vatten. Får i henne och hon hämtar bra. Andra markeringen brukar inte vara några problem men då var det ännu svårare att få i henne. Till slut går hon i och hämtar fint. 

Söket gick också ok men långsammare upptag än hon brukar ha på träning men alla vilt hämtades och kom till mig.

Resten av träningen blev det markering med olika vilt kråka, kaja, duva och fasan. Alla viltslagen kom in och avlämningarna var OK men framförallt kajan tyckte hon inte var nått vidare så den la hon ner ett par gånger. 

Efter detta körde vi långa markeringar i vatten men där de var tvungna att passera genom vass. Ena sprang hon på land men på den andra simmade hon i vattnet hela vägen. '

Inte någon perfekt träning men det går ändå åt rätt håll... Måste få till mera regelbundna viltträningar.

Väl hemma blev det grillad hamburgare med pommes och sedan gjorde jag en enkle äppelefterrätt.

Inga kommentarer: