lördag, september 11, 2021

Slappardag och hundträning

 Vaknade och tog det lugnt genom att käka frukost framför Nyhetsmorgon och lite annat. Tanken var att vi skulle åka till Enånger med lite utrustning så vi lastade släpvagnen men åkte sedan på Mio för att köpa en ny matta till matrummet. Tyvärr hade den inte kommit hem till butiken så vi får vänta några veckor till innan vi får hem den. Så här ser den i alla fall ut.


Eftersom Lasse och Birgitta ändå inte var ute i Änga så struntade vi att åka dit idag. Tog istället en sväng på stan och köpte nya skor till Henke.

När vi kom hem så tog jag med tjejerna ner till sjön för att träna lite vilt. Hade med mig änder, kanin och kråka. Började med dubbelmarkering med änderna som Esset svepte in och lämnade i hand. Hon fick sedan köra kråka och kanin och de kom in lika fint. Avslutade med ett sök med alla fyra vilten och de tog hon in utan som helst problem.

Efter det så fick Vinna köra med kråka och kanin. Apporterade med glädje och med fina grepp. När hon sedan skulle få ett sök med vilten så kom kaninen in fint men kråkan ville ner i magen sa hon så nu är det def. död.

När jag kom tillbaka hem fick bägge tjejerna köra framförgående och budföring och äntligen kunde jag köra hela momentet med Esset. Att sedan kunna köra det mot en okänd person är nästa utmaning då hon är allt för glad i folk och inte kan sitta still. Men vi har en plan och vi fortsätter att följa den.

Till lunch åkte vi ut till Fridas munkar och namnet till trots så åt vi där varsin laxklämma från Sjögodis.

Lite filmkoll och slapp i soffan på eftermiddagen och sedan blev det grillad oxfilé och potatisgratäng till middag. Hundarna fick en kort promenad men annars fick de slappa i soffan tillsammans med oss.

Inga kommentarer: