lördag, november 13, 2021

SSRK Clubshow Rättvik

 Idag var det dags för Essets officiella utställningsdebut. Hade anmält Esset till bägge dagarna i Rättvik och det märks verkligen att det inte varit utställningar på ett bra tag för OJ vad hundar som är anmälda. Brukar säga att det är många tollare anmälda om det på utställningar i norr är 20 hundar. Idag var det 37 tollare anmälda. Domare idag var Lars Widén som gjorde Vinna till utställningschampion.

Domaren kändes lite frånvarande idag och hade mycket fokus på flattarna i ringen brevid. Han missade till och med med att låta vissa hundar springa. Esset fick hyffsad kritik och placerades som nummer två bland öppenklasstikarna men tyvärr utan Ck. 





Å här kommer kritiken

Vi var färdiga med utställningen redan vid 12 så då blev det en kort rastning av hundarna och sedan åkte vi och käkade pizza på ett ställe som vi köpt pizza från tidigare för några år sedan. 

Efter maten åkte vi upp och checkade in på hotellet och sedan tog vi en promenad vid Siljans strand och gick ut på den långa bryggan. 





Efter det så åkte vi upp till skidbacken och spanade in rodelbanan och utsikten innan vi åkte tillbaka till hotellet och slappade en stund.



Klockan 18:15 hade vi bokat bord på restaurangen. Det visade sig vara ett riktigt bra drag för maten var verkligen kanon.

Jag inledde med ett glad Cava medan Henke tog en Gin sour.

Till förrätt åt vi Vitlökssteka Pilgrimsmusslor Blomkålspure, sidfläsk

Till varmrätt blev det Svensk oxfilé 
Örtsky, potatiskaka med kantareller och västerbottenost och sedan tog 
Henke en whiskey till kaffet medan jag åt chokladterrin med hasselnötskräm och hallon.

Inga kommentarer: