lördag, mars 04, 2017

Apporteringsträning i Jättenendal

Vaknade tidigt så  jag steg upp vid 8 tiden och tog det lite lugnt innan frukost. Vid 10.30 åkte jag iväg till Jättendal för hundträning. Vi var ett ovanligt litet gäng idag. Jag, Maggan och Putte, Grete och Göran och Åsa var dagens träningsuppsättning. Vi la upp träningen med 4 målområden i granskog med diken och vindfällor. Vi gick sedan på  linje och började med att skjuta iväg en markering med apportkastaren och sedan numrerade vi oss så att var och en tog varsin dirigering (alla till olika platser och skickades från olika håll). Den sista hunden fick plocka in markeringen. Vinna var klockren på dirigeringarna men taggade upp på tok för mycket när vi sköt iväg apporteringar. Har blivit väldigt mycket retning med skott och ivägskjutning av dummies från linjen vilket ju “retar” ordentligt. Nu måste vi dämpa ett tag fram över…

Humla fick vara med efter fikapausen då vi grillade korv. Då var vi bara tre stycken och tränade i skogen och då körde vi dubbelmarkeringar från kastare och med delvis dolda nedslag. Utmanande för Humla som stressar upp och kanske inte ser helt ok men hon löser uppgifterna med tiden efter stöttning.

En härligt solig dag med plussgrader så det var en skön dag i skogen.

På kvällen åkte vi till Kattis och Jonas för att fira Jonas som fyller år idag.

2017-03-04 18.21.00

Blev gott fika och sedan på kvällen när vi kommit hem så blev det en “lätt middag” med rostat bröd, räkor och vitt vin. Såklart såg vi melodifestivalen!

Inga kommentarer: