lördag, mars 11, 2017

Tollarklubbens årsmöte och valpträff

Det blev en tidig morgon. Uppstigning klockan 05:15 för att sätta mig i bilen och åka ner till Upplands Väsby där årets klubbmöte för Tollarklubben skulle hållas. Tycker att det är rätt trist med årsmöten men när fyra av sex valpar bor i närheten så hade jag en förhoppning om att kunna få träffa flera av dem om jag åkte ner. Tre av fyra valpköpare hade möjlighet att komma så att jag fick se Aston, Flamma och Zoey för första gången sedan de flyttade “hemifrån” veckan före julafton.

Direkt när jag klev ur bilen så såg jag två söta tollarvalpar vid hotellentrén, Aston och Flamma hade precis anlänt. Å de var så fina! Å det hade ju vuxit så mycket!!! Precis som jag räknat med så kom tårarna när de kastade sig över mig när jag böjde mig ner. Jösses vad de var framåt! Å vilken skillnad de var på dem bägge två.

Flamma som var en av de minsta valparna var nätt och proportionerlig i kroppen med mörk och slät päls. Väldigt feminin och sockerbitssöt!!! Jag tror att hon har fått mycket av pappa Theodors benstomme men ser ändå Vinna i ansiktet.









Aston som  var den ljusaste valpen med mest vitt har vuxit till sig och blivit en grov och maskulin kille med mycket bra könspräglad, fina vinklar och välutvecklat förbröst. Han har en tjock och slät päls och man ser tydligt att han fått mamma Vinnas grova benstomme. En riktigt nallebjörnssöt kille med stora tassar.








Aston och Flamma var med inne på mötet och skötte sig så fint. La sig ner och åt ben och sov sedan en stund. Så duktiga och avslappnade när de var inne!




Vid lunch kom Annette och Sara för att jag skulle få träffa Zoey. Hon har fått behandling för misstänkt noskvalster så de tyckte att de var onödigt att hon skulle ha direktkontakt med de andra hundar så därför kom de bara och var med utomhus.

Även Zoey hade växt på sig och blivit en enormt fin flicka, även hon lite nallebjörnlik. I henne ser jag både Vinna och Theo även om jag tror det är mest Theodor både i huvud och kropp. Grövre än Flamma men inte lika grov som Aston och Vinna. Mycket proportionerlig och med mörk slät päls och kolsvart nos. Ser färdigväxt och klar ut i kroppen även om hon naturligtvis kommer att växa på sig med mera massa. Fantastiskt fin!







På eftermiddagen var det en mycket intressant föreläsning och diskussion om HD-index som klargjorde en hel del. Den var så intressant att den drog över 45 minuter. Resan hem gick dock bra och Henke hade rastat hundarna och gjort middag så det var bara att bänka sig framför melodifestivalen direkt jag klev innanför dörren.

När vinnarlåten med Robin Bengtsson spelats däckade jag i soffan och vaknade inte förrän kl. 01:00 å då var det bara att förflytta sig till sovrummet. Somnade om någon gång före 2 och vaknade först klockan 7 så i natt blev det många timmars sömn.

Inga kommentarer: