måndag, mars 20, 2017

Veterinärbesök

Idag direkt efter jobbet så åkte jag hem och käkade lunch och rastade hundarna innan jag tog med dem i bilen och åkte upp till Delsbo veterinärpraktik. Humla började halta igår kväll så det behövs nog rensas runt pulpan och ev. ta bort om det sitter kvar någon bit av klon. Vinna får hänga med för hon är reserverad och vill inte ha närkontakt men det kan hända att hon bara är orolig för att det ska göra ont. Jag upplevde inte att hon hade några problem med smärta igår när vi var i Enånger.

Blev ett långt besök, var nog inne i två timmar då Humla var tvungen att cederas och bedövas så hon hade märkbart ont. Men nu är klon rensad och fin och dessutom är klorna ordentligt klippta och rakade så hon blev så fin.

Vinna var stel som en pinne vid undersökningen men visade ingen smärta trots att det klämdes ordentligt på både mage och lår. Blodprov för att se om det varit någon ny muskelbristning togs och tack vare det så vet jag nu att så inte är fallet. Skönt då får hon ta det lite lugnt i veckan å så kör vi igång henne igen nästa veckan.

Humla hade ont och ville inte stödja på tassen när vi kom hem så det blev en kort promenad med tjejerna.

Blev en snabbmiddag med kycklingspett och sedan såg vi lite tv men gjorde tidig kväll då jag sovit så dåligt i natt. Tyvärr blev det ytterligare en halvdålig natt då jag vaknade efter 2 med huvudvärk. Upp å ta tablett och kylmask och tack och lov så somnade jag om direkt och vaknade värkfri.

Inga kommentarer: