torsdag, mars 23, 2017

Skogsavverkning

Vi noterade i helgen att skogen intill vår tomt snittslats upp. Vi förstod såklart att det var avverkning på gång och blev lite oroliga för att det skulle avverkas så mycket att vi skulle hamna på ett hygge. Vi pratade med skogsägaren som skulle höra av sig så att vi skulle kunna gå tillsammans i skogen och se ut träd som vi gärna vill ha kvar för att minska insyn mm. Igår påbörjades avverkningen så det har gått fort! Idag pratade jag med skogsägaren igen och han kunde ge mig det lugnande beskedet att de INTE skulle avverka mot vår tomt. Avverkningen skulle avslutas en bra bit från vår tomt så nu kan vi pusta ut några år.

Idag gick jag också en tur på isen som fortfarande känns tjock och stabil men snömängden har minskat så nu är det i stort sett snöfritt i skogen och på täkterna. Härligt!

Tog mig i kragen och dammsög huset idag och sedan när Henke kom hem så gick vi en långpromenad och kollade hur mycket de avverkat. Det går verkligen fort. Hoppas att de plockar bort riset också för då kommer jag att få en ganska öppen skog att gå på i närheten av huset. Kanske till och med blir bra att de avverkat. Man kan ju hoppas!

På kvällen fick jag rejält ont i skallen igen men orkade i alla fall se Gåsmamman men sen gick jag och la mig. Trodde att jag skulle få en riktig skitnatt men det gick faktiskt bra. Somnade vid 22:30 och vaknade till vid 02:30 och konstaterade att huvudvärken var borta å somnade sedan om och sov till 05:20. Rätt ok helt klart!

Inga kommentarer: