lördag, mars 18, 2017

En riktig otursdag

Lugn morgon och var i valet och kvalet om jag skulle åka och träna med gänget idag. I sista sekund bestämde jag mig ändå för att åka eftersom det var på hemmaplan och vädret var skönt. Vägen upp mot skjutbanan var riktigt dålig å jag var väldigt imponerad över hur många som lyckats ta sig hela vägen.

Vi var totalt 6 stycken som skulle träna hund idag så vi delade in om tre och tre efter vilken klass vi startar i. Jag, Göran och Rosemarie i en grupp och Zenita, Ann och Ann i en grupp. Vi började med att lägga ut tre målområden. Körde sedan hundarna till de olika områdena pluss att vi kastade en störningsmarkering. Vinna var klockren!

Gick sedan till en annan plats och körde långa dubbelmarkeringar. Även nu skötte sig Vinna superbra!

Paus för fika och korvgrillning men först tog jag och Rosemarie ut våra gamla hundar å så fick de dela på ett sök. Det gjorde de väldigt fint! 9 och 12 åriga tanter kan!!!

Efter fikat la vi ut ett stort sök men nu var Vinna väldigt seg. Travade ut och gick inte alls att känna igen.

På vägen hem lyckades en av bilarna få stopp i den sista hala uppförsbacken. Det gick inte bättre än att den dessutom halkade in i snödrivan. När jag skulle försöka leta bogserlina under hundarna så var jag tvungen att ta ut dem och buren. När Humla skulle hoppa ut lyckades hon på nått vis fastna i buren med en klo vilket resulterade i ett klobrott och enorma mängder blod. Ååååå! Efter mycket om och men lyckade vi tillkalla hjälp som kunde komma och hjälpa till att dra upp bilen så vi alla kunde åka hem.

Pysslade om Humla när vi kom hem och sedan fick de varsitt ben som de smaskade i sig. När Henke lite senare gick för att klappa på Vinna så skriker hon till. Vi trodde först att det var nått med magen men efter att så småningom fått undersöka henne så visade det sig att det ännu en gång är vänster baklår som drabbats av antingen en muskelbristning igen eller möjligen en sträckning. Typiskt! Båda hundarna skadade efter dagens träning!

Resten av dagen roade vi oss med att sitta still framför tvn och titta på allehanda skidaktiviteter.

Inga kommentarer: