söndag, oktober 21, 2007

Henke 32 år och äntligen lite hundträning

Var lite småseg på morgonen efter gårdagens drinktest. Henke fick öppna paketen och sedan åt vi frukost. Beslutade mig i alla fall för att åka iväg till Njutånger för att träna med Helena, Melker och Jeanette. Helena och Jeanette hade med sig sina valpar som inte skulle göra någonting, bara njuta av att vara ute med andra hundar som jobbar.

Körde dirrigering med Humla. Vi var på åkrarna och eftersom de såklart är slagna så är ju gräset kort. Då kan man köra långa skick istället. Humla är kanonduktig om hon har sett mig lägga ut nått. La först ut apporter som en klocka, klockan 9, 12 och klockan 3. Linjetagen var ca 50 meter långa. Det klarade Humla kanonfint.

La sedan ut dummisar i linje på riktigt långt avstånd, ca 70, 80 respektive 90 meter. Skickade henne efter en stund och även det gick kanon. Sprang såå fint och vilket tempo!!!

Avslutade med att testa att skicka Humla på dummiesar som Helena lagt ut och som Humla altså inte sett. Men då kunde hon inte. Hon går såklart ut men viker av åt vänster efter ca 25 meter. Vara bara att gå närmare och närmare tills vi var ca 25 meter ifrån och då gick det ju bra. Gäller altså att träna en massa dirrigering i vinter.

Testade också några markeringar och de blev verkligen inga problem Med så enkel mark där dummisarna blir synliga kan man ju iställer köra rejällt långa markeringar. Markeringar är ju nått annat som vi ska jobba med i vinter också.

Neo fick köra ett sök innan vi åkte hem. Han skrek som en stucken gris när han fick komma ut och tyckte det var jätteskoj. Det här var enormt kul tyckte Neo och första gången sedan kastreringen som han fick springa järnet hur mycket han ville.

På eftermiddagen kom Ronny och Linda och hälsade på, sedan kom Helena för att låna hemsidesprogrammet och sedan kom Birgitta och Lasse förbi en snabbis. När alla åkte och jag suttit vid datorn en stund gick vi ut med vovvarna.

Sedan var det dags att börja med den fina födelsedagsmiddagen. Följande meny serverades klockan 21:00.

Förrätt: Gratinerad Hummer (med en röra med oliver, basilika, creme fraisch och västerbottenost)

Varmrätt: Oxfilé, potatisgratäng och kantarellsås

Efterrätt: Friterad camenbere

Inga kommentarer: