fredag, maj 23, 2008

Veterinärbesök

Dagen började med att jag kollade om Humla haltade. Sprang lite efter gatan och möter då grannen med labbarna som säger "Men är Humla fortfarande halt". Jag tyckte också att hon haltade nått steg. Sagt och gjort, hundarna fick sitta i bilen så att jag så snart klockan blev 8 kunde ringa för att kolla om det fanns nån tid för Humla under dan idag.

Veterinärkliniken är fantastisk på 2 saker, service, jag fick tid klockan 08:20 och att ta betalt, besöket kostade drygt 800kr. De klämde och kände och gjorde allt för att framkalla smärta men tror ni att hon visade nått, inte då! Å vi sprang och vi sprang och det böjdes och bändes men inte ett steg haltade hon... Det är ju enormt, å så har hon smålinkad varenda dag de senaste dagarna... Fick i alla fall intyg på att hon skulle vila pga hälta så vi får väl se hur vi gör med utställningarna. Certen är nog körda i alla fall med tanke på hennes päls...

Annars så var det full fart hela dagen. Skrev en skrivelse till de försäljningsställen som vi ska besöka för att kolla bekämpningsmedel under nästa vecka, var till Delsbo på inspektion på ett nytt kafé och kollade två ställen som ev. kunde ha bekämpningsmedel men som inte hade det. På eftermiddagen var jag med ett vattenprov till Reffelmansverket som skulle analyseras med avseende på pH samt ett klagomålsärende tillsammans med plan och bygglovs Lars. Mycket mer hann jag inte den här dagen.

Efter jobbet blev det ett snabbesök påsystemet och sedan tog jag med Neo till Brukshundklubben medan Henke gick en kortis med Humla. Hon har ju föreskrivits vila i ytterligare en vecka.

Neo var kanonduktig på:
- Fritt följ
- Inkallning med ställande och läggande
- Dumrutan
- Rutan
- Metallen
- Hopp/apport

Som vanligt var det som strulade lite
- Vittringsapportering (funkade perfekt första gången, andra gången så varför ska man göra en 3:e gång?
- Fjärrdirrigering: En kroppslängd fram så varför tränar jag inte mera på det

Körde också lite skojträning i formm av
- Slalom mellan benen vilket han är superduktig på
- Kryp vilket han genomför lite snett men krypa kan den killen...

Avslutade med en kort skogspromenad.

När vi kom hem hade Henke rastat Humla och kloippt gården

Vi hade lite fredagsmys i form av:
- Drink med tilltugg
- Grillat med potatissallad, sallad och vin
- Kaffe och irich Coffe glass

Inga kommentarer: