måndag, maj 05, 2008

Viltspårkurs

Idag efter jobbet ble det snabba ryck. Kom inte hem förrän klockan 16:45 så det blev snabbt lite mat, kaffekokning och packning inför viltspårkursen och slutligen ut med hundarna. Gick bara en kort promenad och sedan blev det lite lydnad på plan, 15 minuter för Neo och 10 minuter för Humla. Snacka om kort men intensivt.

Efter det blev det snabba ryck ut i skogen för att kursdeltagarna för första gången skulle få testa viltspår. Blev trångt i skogen då 9 hundar skulle ha två korta spår var. Tack och lov ville Helena ha ett lite längre istället så det blev "bara" 17 korta spår att bloda. Det tog nära en timma innan alla spåren var blodade och då blev det fikapaus och lite snack. Efter lite drygt en timma började vi gå spåren.

Det var lite varierande reaktioner, allt ifrån riktigt rädda i spåret på gränsen till att vilja fly till proffsiga nybörjarhundar som bara tuffade på direkt. Klockan han bli 22 innan vi lämnade skogen så när jag kom hem var jag rejällt trött men satte mig ändå vid datorn en stund och vips så var klockan 00:00 och jag "rusade" isäng.

Inga kommentarer: