tisdag, december 28, 2010

En LÅNG dag

Av någon anledning sov vi alla dåligt i natt men vid 08:30-tiden steg vi i alla fall upp och gick över till lägenheten och käkade frukost. Först bar vi dock ner alla grejer i bilen så att vi skulle vara redo att åka när vi rastat hundarna.

Sagt och gjort, vi åt frukost sedan gick vi en promenad med hundarna innan vi började vår resa mot Hudik klockan 11:00.

Det fick bra, väldigt soligt och kallt från början men när vi passerat Skellefteå mulnade men utan att börja snöa. Lagom tills det började mörkna vid Ö-vik så stannade vi till på Max och käkade och rastade hundarna.
Efter detta så körde jag och även om jag var trött så gick det OK. Vi passerade Sundsvall och Njurunda och i ett stigningfält mellan Njurundabom och Årskogen så stod ett flertal långtradare men med tanke på halkan så förutsatte jag att de inte tog sig upp så jag bytte fil och körde om. Efter ett tag började jag dock inse att all trafik var stoppad så vi slank in i ledet och slog på radion istället för den ljudbok som vi lyssnade på.
Det visade sig vara en singelolycka där uppröjningsarbetet beräknades ta ca en timma. Jaha.... inte mycket att göra bara att slå på ljudboken igen. Här blev vi sittande inte bara en timma utan 2,5 timmar innan trafiken började rulla igen precis när jag hade klätt mig för att gå ut efter E4:an och hitta en avtagsväg föratt kunna kissa. Inte kan man sätta sig mitt på E4:an och pinka och inte kunde man kliva på sidan av vägen där snödjupet var över 1 m. Men såklart var det då som trafiken släpptes på och vi kunde , köra hem.

Väl hemma lastade vi in alla grejer i huset, jag gick och rastade hundarna och Henke skottade på gården och framförallt en gång till boden. Alla pizzerior hade stängt och vi som inte handlat nått. Hur som hellst så hade vi renskav, bacon, kantareller och grädde så det fick bli middag tillsammans med ris. Sen middag intogs klockan 23:00 och sedan slappade vi lite framför tvn, packade upp och sorterade lite grejer innan vi kröp till kojs nån gång efter klockan 01:00.

Inga kommentarer: