söndag, december 19, 2010

Snön VRÄKER ner!!!

Oj oj oj, redan från tidig morgon kunde man konstatera att snön vräkte ner idag. Blev en långpromenad på förmiddagen och hundarna fick dessutom apportera lite fågel. Hade tinat en trut och en skata som framförallt Humla fick apportera. Blev inga utmanande övningar att tala om utan bara lite viltapportering. Linjetag när jag hade släppt fåglarna på promenanden. Linjetagen blev ju väldigt lätta då det är höga snödrivor på sidan om gångvägarna så istället tog jag ut längden till ca 150m. Vi ett tillfälle hade jag lagt truten utanför en tomt men de som bor i huset där truten låg flyttade den in på gården när jag såg så det blev dagens bästa övning. Humla tog linjetaget bra och fortatte förbi platsen fär truten legat. Jag blåste stopp och visade att hon skulle springa in på gården till höger. Klockrent och härligt upptag och grepp och full fart in till mig.

När vi kom ner till båten så låg snön djup, där blev det några små sök i djupsnö å då fick Neo också köra och tror eller ej men han apporterade faktiskt skatan.

Det kräkte ner snö hela promenaden och blåste dessutom en hel del. När vi kom hem duschade jag och sedan åt vi lite lunch innan vi begav oss till Harmånger och Katarina och Jonas. Där fikade vi och drack glögg några timmar samt bytte julklappar. När vi skulle hem hade, trot eller ej, snöfallet ökat ytterligare och när vi körde på E4:an söderut så mötte vi visserligen några bilar men inte en bil kom ikapp oss och vi kom inte heller i kapp någon annan. Farten var ca 60km i timmen pga ENORMT dålig sikt. När vi kom hem hade det hunnit komma ca 2 dm snö sedan vi åkte för ca 5 timmar sedan. Här kommer några taskiga mobilbilder från bilresan och promenaden ikväll...

Henke skottade och jag gick en tur med hundarna. Det är härligt mysigt att gå omkring när det snöar som det gjorde idag och det är alldeles TYST.

Inga kommentarer: