fredag, december 31, 2010

Gott Nytt År!!!

Dagen började med en skön sovmorgon för att sedan fortsätta med frukost och sedan lite matlagning inför kvällen. Vi bestämde oss för att fira nyåret traditionsenligt hos Ida och Gösta och för första gången hade jag också varit till veterinären och fixat lugnande till Neo. Han fick några tabletter redan på morgonen för man vet aldrig när det börjar smälla.

Efter att ha kört kläder, lite av maten och lite annat smått och gott till Ida och Gösta så bytte vi om och tog med hundarna upp i skogen. Med oss hade vi också med några termosar med:

1. Kokt vatten

2. Kaffe

3. Choklad

När vi hade gott ca 4 km ut i skogen stannade vi och hade picnic. Vi började med varsit kokt ägg och en varma koppen soppa. Jag drack sedan varm choklad med Jäger medans Henke tog kaffe och whiskey.

Vackraste vackraste Neo!!!

Vovvarna i snön!!!
När vi hade tomt i alla termosar började det så smått att skymma så vi gick tillbaka hemmåt. På vägen hittade hundarna en lite näbbmus så då må ni tro att det blev fart. Jakten var dock över tämligen fort och Humla stod som segrare med en mus i munnen. Eefter att hon spottat ut den kallade jag på henne för jag hade en svag föraning om att musen skulle vara oskadd och bara spela död. Så fort hundarna vände den ryggen så sprang den vidare...

Neo reagerade ingenting på de smällare som var så när vi kom hem så kändes det väldigt positivt. Men det tog inte lång tid förrän smällarna var för många och för höga för att han skulle bli orolig så jag beslutade mig för att ge maxdos redan vid 18-tiden då jag räknade med att det skulle ta några timmar innan de värkade fullt ut men det gick fortare än väntat för när jag stod i duschen så somnade han i badrummet.

När vi var redo att gå så gick det också bra nästan hela vägen, bara på ett ställe som han vägrade att gå å då är det verkligen svårt att få honom med. Han lägger sig nämligen på rygg.
Hur som så fick vi ordning på det hela så när vi kom fram kunde han lägga sig att sova ingen medans jag och Ida lagade mat och grabbarna bastade.
Bordet är dukat
Följande middag blev det dagen till ära:

- Champagn som välkomsdrink, å då snackar vi äkta vara!

- Råraka med löjrom, creme fraishe och rödlök å till det ytterligare ett glas champagne

- Helstekt renfilé, potatiskaka med timjan, balsamicosås och råstekta rotsaker och till detta ett rött vin

- Friterad brie, hemgjord vaniljglass och varma hjortron

- Kaffe och avec

Middagen var ite avklarad förrän runt 22:30 så vi hann sitta och snacka lite innan det var dags att gå upp till övervåningen för att lyssna på nyårstalet och skåla och se fyrverkerierna över stan. Som vanligt smattrade det och lyste upp en massa. Neo klarade sig ok och Humla var helt oberörd. Tyckte bara vi betedde oss konstigt som sprang mellan fönstrena och ropa ohhhh, wow osv.

Klockan 01:30 beslutade vi oss för att vandra hemmåt. Neo var då tämligen borta och det gick väldigt trögt från början men när han väl kommit igång så gick det bra. Det hade under kvällen snöat ytterligare 1-2 dm och såklart var det oplogat hela vägen så det tog nog en halvtimma att ta sig hem. Slappade lite framför tvn innan vi kröp till kojs ca klockan 02:30 den 1 januar 2011.

Inga kommentarer: