torsdag, december 16, 2010

Veterinärsbesök

Idag flexade jag ut på förmiddagen för att åka till veterinären med Neo för att få lite lugnande inför nyår. Har aldrig tidigare provat med det men tänkte att det kunde vara läge för det i år. Besöket hos veterinären är på tok för dyrt, tur att man sällan är där. Passade på att ta allt jag kunde komma på när jag änå var där eftersom det var flera år sedan jag var in med Neo senast och hoppas att det blir minst lika många år till innan det är dags igen. Undersökningen känns ju inte särskilt avanserad med de lyssnar i alla fall på hjärta och andning och kollar tänder och slemhinnor samt klämmer och känner och allt var bara fint med min goa kille.

Lugnande tabletter fick jag, passade också på att få lite ögonsalva utskrivet då både Neo och Humla åkt på en lättare ögoninflammation. Passade också på att få ett kastreringsintyg och så fick de känna på den lilla "pinnen " som Neo har under huden. Även veterinären trodde att det var chippet som vandrat men det visste ju jag redan att så inte var fallet. Hur som helst så var det inget som hon tyckte att man skulle röra i så länge den var där den är och så länge inte Neo har några besvär av det.

Hur som helst så slutade det med -1000kr i plånboken innan tabletterna och ögondropparna var uthämtade. KUL!!!...

I kväll har jag gått en riktigt lång promenad med hundarna. Det är betydligt varmare idag (-5 grader) men då har det snöat hela dan också... På lunchen blev det en kort men skön promenad i skogen och ikväll blev den den andra skogen och dessutom fick de ett tennisbollssök med 8 bollar i djupsnö på gården. Området var EXTREMT litet, bara ca 15*15m men det var attans så svårt i alla fall med en halvmeter snö. Båda hundarna jobbade dock in 4 bollar var så alla bollarna återfanns.

Efter maten slog vi in julklapparna och nu är det bara Henkes pappa som återstår att köpa till...

Inga kommentarer: