onsdag, februari 02, 2011

Förkylt

Vaknade till när Henke åkte till jobbet men somnade sedan om och vaknade inte förrän klockan 10. Frukost och sedan dator och tv-koll och sedan snackade jag i telefon med brorsan innan jag tog med hundarna ut på en skogspromenad.

Det är enkelt att gå lite lugnt efter skoterspåret i skogen och vädret var bästa tänkbara, +5 grader och sol. Neo gick på nosen när han sprang och snubblade så han gled på näsan så att lite blodvite uppstod...
Annars så nosade hundarna och letade djurbajs, det var nog det enda de roade sig med under denna tur. När Humla hade gett sig ut och hittat bajs så ville Neo också ha men se han skulle inte kommit nära i det ögonblicket. Humla tände direkt och de rök i hop en snabbis.
Strax före det smäller...
Så här gott var det...
Det är riktigt härligt att kunna gå denna sträcka å även om det ser ut som att det är lite snö så är det bara att inse att snödjupet är öve 50cm med en hård isskorpa uppe på ytan.
Helt plötsligt står det en jämte i flexikoppel i spåret. Neo hade inte sett hunden bakom kullen men Humla stog öga mot öga med den på bara 20 meters avstånd. Hmmm kopplar Neo och visslar på Humla men hon hör inget... eller vill inte höra nått. Jag ville inte gå fram till Humla utan stod kvar och kallade på henne istället. Hon var lite svårflirtat men efter ett tag kom hon och då hade hon släppt den andra hunden helt och gick brevid mig. Vi gick på spåret mot hunden som matte nu tagit åt sidan. Lät mina hundar gå med helt slappa koppel och de visade inget intresse för den andra hunden. Den gjorde utfall, matte föll men höll ett bra tag i hunden och Neo gruffade lite men fortsatt gå utan att svara tillbaka med utfall. Härligt!!!

Inga kommentarer: