lördag, februari 19, 2011

Utökad eller förstärkt?

Från och med i går eftermiddag utökade vi vår flock eller ska man säga förstärkte vi vår flock tillfälligt. Vi utökade flocken med 150% så denna helg har vi fem (!!!) hundar, våra egna två rödingar och sedan tre svarta satar som Helena brukar säga men labradorer säger vi väl idag...

Tråkigt nog är det extremt morgonpigga så klockan 7 fick det vara nog, då klev vi upp och släppte ut dem på gården och gav dem mat. Jag hade förmånen att somna om till skillnad från Henke som blivit pigg när han gick ut på gården med hundarna. Kan meddela att det var friskt att gå ut klockan 07:00 idag då temometern visade -32 grader!!!

När jag steg upp satte jag omedelbart igång att baka bröd. Kesofrallor som jag testade att baka som stora runda limpor. Såklart blev det dagens fruost efter att vi gått en kortis med hundarna.

Efter frukost blev jag lite illamående pga huvudvärk så jag var seg resten av dagen. Vi var dock en sväng på stan och var och handlade lite innan vi sedan tog oss en långpromenad med hundarna. Kallt men riktigt fint väder och så länge hundarna fick springa lös så märkte man inte av att de var besvärade av kylan men när de gick i koppel var det hela tiden nån labbe som hoppade på tre ben...
På kvällen var dock alla hundarna däckade. I vanliga fall brukar man få tre hundar med sig om man går omkring men detta är första gången som alla bara legat och sovit som stockar. Börjar känna sig hemma hos oss kanske och var nog rätt nöjda efter den långa promenaden dessutom.

På kvällen såg vi melodifestivalen. Eller Henke sov väl mest och jag mådde dåligt men festivalen går inte att missa hur dåligt man än mår.

Inga kommentarer: