söndag, mars 09, 2014

Dagen efter….

Henke var för ovanlighetens skull rejält påverkad av kvällen före. Han som aldrig brukar känna av nått hade ont i skallen. Jag kände mig OK men var väldigt seg så jag hamnade framför sport på tv. Skidskytte, alpint, friidrott ja det fanns att välja på…

När Henkes huvudverk hade släppt och jag hade vilat (sovit) en stund så tog vi med hundarna på en promenad genom byn och sedan ut på täkterna som nu torkat upp riktigt bra! Soligt och fint väder och 11 (!!!!) grader varmt men blåsigt även idag.

Generellt en seg dag då det inte blev mycket gjort men en skön vila fick man ju. En massa rester från igår gav en god middag som även kommer att ge lunchlådor tills på måndag. Perfekt!

Efter maten tog jag med tjejerna på en cykeltur. Vinna har jag aldrig cyklat med men tänkte att jag skulle träna upp hennes kondis som just nu är ganska dålig. Tänkte också att det kunde vara bra med ordentlig motion eftersom hon är så skendräktig. Ska försöka cykla i alla fall två gånger i veckan en tid framöver nu. Premiärturen blev knappt 5 km grusväg i varierande tempo. Läcker att jämföra Humla och Vinnas rörelseschema. Humla går ju upp i gallopp långt före Vinna så för att även hon ska galoppera så måste jag dra på ordentligt. Humla har däremot mycket bättre kondis men det är bra för dem bägge två.

Hundarna var väldigt nöjda på kvällen och inte förrän vi släppte ut dem på gården för kvällen så märkte man av Vinnas skendräktighet då non nu, trots att jag säkrat runt altanen försökte hitta sig en ny plats att gräva sig in på. Får säkra ytterligare i morgon.

Inga kommentarer: