tisdag, mars 11, 2014

Eftermiddagsträning

Tänk… snön smälter för fullt så nu går det att träna på barmark både i skogen och på täkterna. Träningssuget är enormt minst sagt så eftersom det ändå är ljust lite längre på kvällarna nu så träffades jag och Anna och tränade på täkterna nedanför mig. Jag hade placerat ut 4 “stängselpinnar” dit vi skulle köra dirigeringar. När jag kom hem från jobbet hade Anna redan lagt ut dummiesar vid dessa platser. Vi la också ut dummiesar på två åkerholma och började med att köra höger och vänsterskick vilket gick riktigt bra. Mycket nöjd med att Vinna kunde vara lös hela tiden även när jag körde Humla… Rött hjärta

Humlaskick

Vi skulle sedan försöka skicka hundarna i en smal öppning mellan ensilagebalar och sedan vidare upp på en gammal överväxt täkt. Det visade sig vara svårare än vi först trodde men med lite envishet så lösta alla hundarna det i slutändan.

Vinnaskick

Vi höll till på en valltäkt som ju skördades i höstas som ligger jämsides med en igenväxt täkt där det gått hästar för några år sedan men som har betydligt grövre växtlighet. Vi skickade hundarna ute på den skördade täkten så att det blev lite av ett terrängskifte. Vi skickade dessutom diagonalt på nån för att inte vara så enformiga. Funkade förvånansvärt bra! Jag är faktiskt lite imponerad över Vinna och Humla var verkligen riktigt duktig.

En insident som jag är mindre nöjd med inträffade dock under träningen. Jag hade båda hundarna lös och var inte beredd när Anna belönade Lizzies arbete genom ett buskast med en dummy. Det innebar att både Vinna och Humla också jagade efter dummiesen och kalabalik uppstod för en stund. Som tur är är Lizzie väldigt snäll och svarar inte upp nån ting så slutet gott…

Humla fick ta en VÄLDIGT lång dirigering och skötte det fint. Även Vinna fick ta en låg dirigering, längre än vad hon någonsin gjort och gjorde det väldigt bra. Riktigt nöjd med tjejerna!!! Tänk om Humla inte gnällde vid skick. Jösses vad hon är bra nu!

Häftigt att träna på barmark en vardagkväll efter jobbet redan 11 mars. Varken jag eller Anna hade jacka på oss, tänk! Nästan 10 grader varmt, sol och barmark med hundträning. Kan inte bli bättre. Tjoho!!!

Henke hade fixat middag när jag kom hem så efter middagen var det bara att krypa ner under filten igen för jag var både trött och frusen. Idag ska jag dock hålla mig vaken tills jag lägger mig för natten. Nu vill jag vara utvilad när jag vaknar i morgon….

Inga kommentarer: