måndag, mars 03, 2014

Tillbaka på jobbet

Både lördag och söndag har förkylningen gått helt i rätt riktning tack och lov. Jag är långt ifrån frisk så nån löprunda är det inte tal om men att vara på jobbet ska inte vara några problem.

Att komma tillbaka på jobbet efter två veckor innebär en del uppdatering och utredning. Skrivbordet fyllt med små lappar om telefonsamtal som ska ringas och dessutom en hel del ärenden som droppat in så nu finns det en hel hög med jobb. Bara att hugga i även om denna dag till stor del blev att försöka arbeta bort lapparna. Mitt i allt ihop blev det ett polisförhör med anledning av en polisanmälan som jag gjorde för nära tre år sedan. Snacka om att polisen ligger efter!!!

Efter jobbet åkte jag direkt till Totohallen för att träna lite lydnad. Lite mera störning än vanligt med annan hund och liten tvåårig pojke visar att det behövs ytterligare lite träning även om jag är väldigt nöjd med Vinnas arbete. Precis lagom med störning i en annars väldigt lugn och skyddad miljö. Vinna körde hela lydnadsettan med undantag från platliggning och tandvisning och det funkade bra. Tjuvade lite på inkallningen och rörde sig på ställandet när jag kom tillbaka men i övrigt bra!

Humla var också duktig idag. Hyffsat lugn och fullt fokucerad. Stora problemet var vittringsapporeringen då hon inte fattat att det är en särskild pinne (nämligen min) som jag vill ha. Mycket märklgt eftersom hon alltid väljer mina dummiesar om det ligger dummiesar i en hög. Ja ja hittade en metod med godis kring pinnarna som jag tror kommer att fungera. Jag ska testa några gånger och se vad det ger. Humla körde treans alla moment och allt utom vittringen fungerade bra.

Både hundarna fick dessutom träna lite framförgående.

När jag kom hem gick jag och Henke en sväng med alla hundarna innan vi gick in och åt maten som Henke förberett. Mat som vi hade tänkt äta i söndag men som vi istället åt idag eftersom det blev kinamat igår. Rostas med broccoli och blomkålsgratäng med mozarella och bacon. Har jag förresten sagt att vi börjat med LCHF igen?

Inga kommentarer: