lördag, mars 01, 2014

Betydligt bättre…

Kan konstatera att även om jag blev trött och fick lägga mig några gånger under dagen så har jag känt mig markant piggare idag, äntligen kanske det vänt på riktigt!!! Sover fortfarande väldigt dåligt och pga att jag får huvudvärk och vaknar när näsan är helt igensatt. Låg dock till klockan 09:30 och sov till och från.

Åt frukost och såg lite nyhetsmorgon innan det blev en långpromenad genom byn på totalt 4km vilket är längre än jag gått på över två veckor. Efter det så tog jag med Humla och Vinna för lite andträning för första gången i år. Kunde inte gått sämre.

La ut ett sök med tre fina änder. Humla hade jag lagt en bit ifrån för att hon inte skulle utgöra någon konkurrens. Vinna kändes lugn och fokucerad så jag skickade henne med sökkommandot. När hon hittade första anden ser jag genas hur hon ställer och sliter stora tuggor av den. Hade gått ut i söket så jag gick fram till henne och tog lugnt anden ifrån henne. La ner den på packen, backade och bad henne sedan apporter. Genast gick hon fram och började äta igen. Gör om proceduren och nu tar hon den fint och vi går tillbaka till platsen varifrån jag hade skickat ut henne från början. Hon lämnar av fint, jag belönar och ställer upp för ett nytt skick. Ser henne komma fram till anden, tar upp den fint och kommer in med den till mig. Härligt!Belönar och ställer upp för ett nytt skick, två upptag på raken ska i alla fall vara bra innan jag tänker ge mig. Hon hittar snabbt anden men börjar åter igen att äta. Denna gång kan jag inte bara lugnt gå fram utan denna gång tar jag tag i henne och läser några väl valda ord rakt i ansiktet på henne. Lägger åter igen ner anden och backar. Hon tar den fint och bär tillbaka den till utgångsplatsen. Lägger ut söket på nytt väl medveten att två av tre änder är illa tilltygade. Skickar ut henne och genas när hon hittar den första anden börjar hon äta. Denna gång blir jag riktigt riktigt förbannad och det kände hon nog även om hon försökte ta anden och springa iväg men jag var förberedd och hade satt koppel på änderna så jag fick snabbt tag i kopplet och då släppte hon direkt. Denna gång var jag ännu tydligare och nu fick hon ligga på sidan och skämmas ett tag. Denna gång blev hon faktiskt lite låg. La ut anden ännu en gång och gick tillbaka med Vinna till utgångspunkten. Skickade på sök och nu kom den in fint. Skickade ytterligare en gång och även den andra anden kom in fint. Avslutade nu! Två skick på riktigt skabbiga änder och hon tog dem fint.

La ut alla änderna och skickade Humla. Hon hämtade in alla tre utan problem trots att de såg ut som de gjorde….

När vi gick tillbaka till vården fick Vinna gå och bära en av änderna vilket gick fint även om hon inte var helt välvillig till att släppa den på slutet men hon gjorde det i alla fall…

Blev sååå fruktansvärt ledsen. Träningstillfällena som jag haft denna veckan har varit så bra. Hon har varit så duktig på sök, dirigering och markeringar så nu är det viltet och vattenarbete som måste stämmas av innan en ev start. Andträningen i höstas gick kanon tills jag blandade in annat vilt då blev änderna mat igen. Men så länge jag bara körde änder så gick det bra. Jag fick hopp men nu rasade hela min plan och dröm. Kommer ju inte ens till start om hon fortsätter på detta vis. Hur ska jag bete mig. Ingen som har nått Kvickfix?

Efter detta gick jag hem och var fruktansvärt ledsen, tog en dusch och åkte sedan ner på stan och såg Lasse och Birgittas nya lägenhet.

Efter ett snabbt besök på Clas Olson så gick vi till sporthallen och såg damernas Div 1 match i handboll. De vann och i och med detta är de serievinnar och klar för Allsvenskan nästa säsong! Coooolt!!!

2014-03-01 17.32.32-2

På vägen hem handlade vi lite plockmat som blev middag idag. Allt från Rostbiff till lufttorkad skinka, sparris, Bressola och sallad med granatäpple.

Lagom till middag var det dags för Mello, andra chansen å precis de låtar som jag vill gick vidare till finalen nästa helg.

Inga kommentarer: