lördag, mars 29, 2014

Snabba vändningar idag…

Vaknade vid 8-tiden och konstaterar att Henke har landat i Sverige välbehållen och enligt tidtabellen… Ringde upp och fick redan på att hans tåg skulle anlända till Hudiksvall klockan 11. Tänkte att då kunde jag ta det lugnt… Låg kvar i sängen men började chatta med Helena och vips hade vi bestämt att vi skulle träna en halvtimma senare. Full fart upp, bädda och släppa ut hundarna på gården, klä sig, göra en smoothies att ta med i bilen samt ge hundarna mat sedan iväg…. Anlände till Räddningstjänsten klockan 10 för en timmes träning.

Vädret var helt sanslöst, +16 grader och sol. Vet inte om det var den första värmen i kombination med att hon just ätit som gjorde att Vinna inte var sig själv. Blev märkbart trött och kändes riktigt seg… Körde dessutom markeringar då kastare stod i ett sten och buskigt område och kastade en markering ut på en täkt på andra sidan området vilket blev svårt. Hon låste sig helt i området med vegetation istället för att springa över den täkt där jag stod och skickade, ta sig igenom vegetationen och ut på täkten på andra sidan. Hmm tror att hon kan bättre men idag gick det inge vidare men en bra grej att träna på för det har vi ju inte gjort tidigare.

DSC_1071DSC_1073DSC_1080DSC_1084DSC_1089

Körde också några linjetag och dessutom närsök vilket jag inte tränat på länge så det ska jag ta tag i igen. Tycker att hon fattade snabbt så det ska inte bli nått problem.

Henkes tåg gick sönder på stationen i Söderhamn så när vi tränat klart körde jag ner till Söderhamn och hämtade honom och Mattias så att de skulle måsta sitta där å vänta… Det hade ju varit på resande fot i ca 24 timmar och då är ju inte drömscenariot att bli sittande i ett tåg 5 mil hemifrån i flera timmar.

När vi kom tillbaka till Hudik stannade vi och handlade lite, hämtade Saaben som stått på verkstan i veckan och sedan åkte vi hem och käkade lunch.

Gick en promenad ner till sjön men där var det ungdomsfest på G så vi gick därifrån. Humla kamoflerade sig lite och dessutom såg jag årets första vitsippa. Det går undan nu… Några färgglada strån väckte också min uppmärksamhet.

DSC_1098DSC_1099DSC_1109

DSC_1102

Gick sedan bort till täkterna och tränade lite mera. Humla fick mest arbete eftersom ju Vinna redan jobbat idag. Körde linjetag, stopp och höger och vänsterskick samt lååånga linjetag med henne. Vinna fick några inkallningar med stopp och sedan höger rest vänsterskick. Nu var det fart på henne igen!

DSC_1114DSC_1116

DSC_1120

DSC_1126DSC_1134

Ibland ser hon för roligt ut!!!

DSC_1122DSC_1123

Humlas låånga linjetag. Ja, hon är där längst bort på täkten.

DSC_1137

DSC_1141DSC_1145

DSC_1147

Innan vi gick hem tänkte jag att de skulle få årets första vattenapport. Gick ner till stranden på sjön men eftersom det är så mycket vass måste man ta i ordentligt för att kasta ut till fritt vatten. Vinna fick ta den första och gjorde det klockrent.

DSC_1149

DSC_1153

DSC_1156DSC_1160DSC_1162DSC_1171DSC_1175

När hon kom tillbaka markerade hon ordentligt på ena framtassen så jag struntade i att låta Humla ta någon markering och bestämde mig istället för att gå upp på torra land och kontrollera Vinnas ben. När vi började gå igen så var det dock bra igen så hon hade nog bara fått sig nån smäll av nån kvist eller nått.

Väl hemma igen planterade jag Penséerna som jag köpte igår och Henke gick och “städade” tomten.

Blev en stunds vila i soffan och då dök huvudvärken upp igen så jag blev liggande några timmar fram till middag. Idag blev det grillad entrecote å det hade varit sååå gott med ett glas vin men med huvudvärk var det inte läge för vin…

Kvällen spenderades framför tv/dator och jag är imponerad över att Henke var så pass pigg som han var trots så lång resa. Somnade gjorde han nån gång strax efter 21:00.

Inga kommentarer: