söndag, juni 15, 2014

Fosen provdag 2

Sämsta tänkbara start. På hemsidan stod det att provet började klockan 9. Vi ställde klockan på 7 men när vi vaknade var det redan fullt med folk ute. Det visade sig att provet skulle börja klockan 8. Packade snabbt ihop allt för att gå ut till hundarna i bilen och rasta dem och ge dem mat. Då var bilnyckeln borta. Både jag och Henke letade igenom hela vår packning och till sist hittade Henke nyckeln i jackfickan. Phu! Ut och rasta hundarna, ge dem mat och sedan kasta i sig lite frukost. Vilken taskig start på dagen. Ja ja!

Jag hade även idag dragit startnummer tre vilket var perfekt. Hann även idag se en hund så jag fick en känsla för provet. Dagens prov hade samma upplägg men avstånd och terräng var annorlunda i jämförelse med gårdagens. Två enkelmarkering på land. Första landande uppe på en höjd. Den andra landande på andra sidan höjden i hög vass. Dolt nedslag. Vinna spikade första och kom i rätt område på den andra och låg kvar och hittade den snabbt.

DSC_1934bDSC_1936bDSC_1938bDSC_1939bDSC_1944bDSC_1946bDSC_1950bDSC_1951b

Transport bort till söket som var väldigt brett men grunt. Skickade som en solfjäder för att täcka hela bredden. Domaren tyckte jag skickade bot apporterna så han hade svårt att bedöma sökmönstret så hon fick ta in alla sex.

DSC_1954bDSC_1957bDSC_1960bDSC_1962bDSC_1966bDSC_1976b

Vände upp och skickade på en 30m dirigering som hon spikade.

Transport tillbaka till vattnet där första markeringen kastades ute på en ö. Hundarna skulle simma ut till ön, hämta apporten och gå tillbaka ner i vattnet. Förarna stod uppe på en höjd, inte långt från vattnet men högt upp från vattnet så de gällde att hundarna höll fast hela vägen. Det gjorde Vinna fint. Inga problem att hämta på ön och gå i vattnet med dummie i munnen igen. Andra markeringen hamnade på blankvatten med några glesa vasstrån.

DSC_0002bDSC_0003bDSC_0004bDSC_0006bDSC_0007bDSC_0011b

Idag gick provet bra men var osäker på om domaren skulle dra ner nått för att jag hade skickat Vinna som jag gjorde på söket även om jag tycker att det är själklart att inte så och skicka rakt fram om söket är brett. Jag visste inte vart apporterna låg ändå. Kändes i alla fall väldigt bra då hon även idag genomförde provet väldigt bra, var helt tyst och stadig med genomgående fina apporteringar.

Skönt att få ett kvitto på att hon inte berörs av att sova i bil, åka långt och starta på prov flera dagar i rad. Hon är j-ligt duktig min lilla Vinnare.

Vädret blev riktigt dåligt efter provet. Regnade och blåste och var riktigt ruskigt. Domaren stannade ute på rutorna så jag kunde inte få min kritiklapp och åka å när de väl kom tillbaka var det lika bra att stanna tills prisutdelningen. Var i ärlighetens namn mera nervös för den är provet. Jag ville så gärna att det skulle vara ett 1:a pris och visst var det så. Vi var tre stycken som fick 1:a pris idag, samma vinnare som igår och samma tvåa och tre som i går och alla med 1:a pris denna dag. Å kommer man på pallen i Fosen och har fått pris så får man en säck foder. Två säckar foder med mig hem altså. åååå var denna resa var värd sitt pris och sitt trassel. Nu är det Ökl som gäller för vår de. Bara att nöta vidare med momenten och framförallt vilthanteringen.

Blev en slitsam resa hem med regn ända fram till Östersund. Trötta var vi båda två men efter kaffe i Sundsvall så piggade vi på oss något. Åkte direkt ut till Saltvik och hämtade Neo. Hem och packa upp och andras några gånger i soffan och sedan i säng strax före 01-tiden.

DSC_0024b

Inga kommentarer: