torsdag, juni 26, 2014

Minus två

Idag åkte Ginny och Maggie hem till sig så två hundar mindre i huset… Helt enormt vad bra det gått att ha fem hundar. De har varit lugnt trots att så många hundar i huset. Stimmigt när vi kommer hem (det är det ju när vi har bara våra hundar också) och på morgonen före mat men annars har det gått hur bra som helst. Ändå är det skönt att komma hem och “bara” ha sina tre egna hundar. Det blir dessutom väldigt skitigt när man har många hundar och ju fler man har desto skitigare blir det… Sååå kvällens uppdrag:

- Hundpromenad/träning

- Städning/sanering

Började med det roligaste och tog med tjejerna till de nyslagna täkterna och placerade ut dummiesar på tre områden. Vinna fick börja och tränades i UT/Höger och Vänster. Vinna sätter jag centralt i området och sedan skickar jag henne därifrån. Klockrent arbete!

Humla fick sedan samma områden men skickades från mig, ut till mitten av området/genom området. Raka linjetag eller stopp och höger/vänster skick. Även hon klockren.

Avslutade med att skicka över en djupt dike men mycket växtlighet. Här var Vinna bättre eftersom hon är okänslig för växter till skillnad från Humla som besväras väldigt när det är tistlar också liknande som måste passeras.

När jag kom hem blev det middag, dammtorkning, dammsugning, toalettstädning mm. Jobbade på fram till klockan 22 men sen fick det vara bra och rent och fräscht kändes det och kommer väl att vara några dagar i alla fall.

I morgon väntar kurs, middagsfrämmande och i helgen blir det jaktinternat för Vinna. Sköj!

Inga kommentarer: