torsdag, juni 05, 2014

Lydnadsdebut

Efter en intressant dag på Plantskolan i Friggesund så slutade jag tidigt. Åkte och hämtade ut våra varor från Engelssons och sen en kort promenad med hundarna före en mycket snabb middag. Dags att ge sig av till Järvsö för Vinnas debut i Lydnadsklass 1 och Humla skulle få starta i trean. Känslan var allt annat än bra. Jag brukar inte vara nervös men nu var jag det av någon anledning??? Hade dessutom varit det hela dan idag…Mycket konstigt!

Humla, som varit halt lite till och från den senaste tiden har fått vila helt i två dagar. Hon har blivit halt efter längre promenader och särskilt om det varit i samband med bad. Inte så att man märkt nått då utan sen när man kommit hem och vilat nån timma och hon börjar då igen så har hon varit ordentligt halt. Oftast suttit i till dagen efter då man inte sett nått igen.

Hur som helst haltade hon när hon hoppade ut bilen när vi kom till Järvsö men efter att ha rört sig en stund så såg jag inte längre nått så vi körde. Misstänkte att vi inte skulle få ett förstapris men att det skulle gå så dåligt som det gick hade jag inte förväntat mig….

Platssittningen var bra! Myggen/knotten blev för mycket på platsliggning så hon reste sig och gick en bit innan hon satte sig. Fria följet var fruktansvärt långt och kändes ofokuserat. Sättandet var bra även om jag gjorde dk. Inkallningen var kanon! Hoppet nollade vi och metallen som kan strula lite strulade mera än vanligt. Fjärren satte hon sig inte först så blev flera kommandon sen gick det bra även om hon rörde sig något framåt men fina skiften. Vittringen sket sig men hon nosade i alla fall runt så jag trodde att det skulle funka. Rutan sket sig. Tror helt enkelt inte att hon såg den tillräckligt så hon sprang till det hon såg och det var boden bakom. Ja ja var väl inte hela världen.

Känslan blev ju inte bättre när Vinna inte ville lägga sig när vi gick en sväng. Hmmm hur skulle det gå nu?

Platsliggningen gick bra 10p liksom tandvisningen 10p… Nu var det bara att fokusera och lita på Vinna som jag vet kan alla momenten. Å visst kunde hon det!

Linförighet: 9p
Läggande 9,5p
Inkallning: 10p
Ställande: 7p
Apportering, 8p
Hopp: 9
Helhet 8p

Totalt 180p och en 2:a plats och även om det blev en del småmissar så är jag väldigt nöjd. Vinna levererade trots att jag inte var på G…

Det blev en sen kväll. Tävlingarna var inte klar förrän 22:30 så jag var inte hemma förrän 23:30. Fixade med hemsidan och firade med ett glas vin sen blev det sängen vid 02-tiden.

DSC_1620BDSC_1640b

Inga kommentarer: