måndag, juni 02, 2014

Ny vecka och en tur till klubben

Efter en dag på jobbet åkte jag till klubben för att träna lite lydnad med tjejerna. Rastade först polare plutt och sedan tog jag ut Humla. Det var ett par till på klubben och det är såå tråkigt när träningsmetoderna har sådan karaktär att man bara inte förstår hur de tänkter. En hund som inte kan ligga platsliggning när ägare lämnar den som enda störningen behöver inte störning i form av en hund som går fot och kallas in bredvid. Hur tror man att man ska få en hund att ligga tryggt och avslappnat om man tvingar ner den med ryck i koppel och hårda kommandon? Tänkte gå fram men i det läget var jag så irriterad att jag kände att mina tankar och kommentarer skulle komma fram fel så jag höll mig på en annan sida av plan.

Humla fick köra treans moment.  Inkallning, rutan, fjärrdirigiering, hoppmoment och apporteringsmoment fungerade fint men det som inte fungerade var vittringen där hon hela tiden har börjat ta första bästa apport istället för att nosa igenom pinnarna och välja “min”. Platsliggning genomförde jag inte och platsittningen blev helt ensam.

Vinna fick köra alla ettans moment med undantag gör platsliggningen. Hon skötte sig fint även om det blev en tjuv på inkallningen och en resning och tandvisningen.

När jag kom hem gick jag en kort rastning med hundarna och sedan gjorde jag middag medan Henke jobbade med att polera och vaxa båten. Medans maten gick lar i ugnen hann jag måla sänggaveln ett sista varv så nu är den klar. Nu ska det köpas ben till sängen och listerna ska sågas ut och målas. Sakta sakta går det framåt men nu är det båten som är prio. Gäststugan får komma nästa vecka.

Var trött på kvällen med såg Korrarna och tv4 och Halv 8 hos mig från Norge men sen somnade jag. När vi slutligen gick och la oss för natten började jag se en dokumentär och Lance Armstrong som var så intressant att jag blev sittande/liggande och programmet slutade inte förrän klockan 1. Då kunde jag inte somna pga huvudvärk så det blev en väldigt kort natt.

Inga kommentarer: