fredag, juni 13, 2014

Spontan Norgetripp med kvaificeringsprövning

Som sagt. I veckan såg jag en notering om att de hade platser kvar på retrieverjaktprovet på Fosen i Norge. Jag har varit där och startat Humla tidigare (2011) och det är verkligen nått alldeles särskilt. Ett mycket trevligt arrangemang i en helt sanslöst läcker miljö som saknar motsvarighet i Sverige. Hmm skulle jag kanske åka till Norge och starta Vinna. Fördelarna är ju många. För det första kommer man till start, man blir inte bortlottad för det är inte lika många som startar i Norge. För det andra så går BK (Begynnerklass/Nybörjarklass) på dummies vilket är en klar fördel för Vinna som kan bli tuff på änder mellan varven. Sagt och gjort, jag kontaktade Tove Rigmor i början av veckan och började undersöka om jag skulle ha möjlighet att åka. Mycket som skulle ordnas och mycket strul på vägen…

1. Jag ville ha ressällskap då det blir långt att åka men lyckades inte få med mig några andra som som var intresserad av att starta. För första gången på säkert 10 år ställde Henke upp och följde med så det ordnade sig till sist men det innebar ju också att han var tvungen att ta ledigt.

2. Hundvakt måste ordnas då jag helst inte velat ha med någon mer än Vinna men max Vinna och Humla. Alla hundvakter var upptagna men Roland och Gunilla var i alla fall kvar på hemmaplan så de ställde upp att ta Neo. Tur man har bra hundvakter!!!

3. Vinna och Humla måste vaccineras mot dvärgbandmask och då pass så det blev en tur till veterinären för detta.

4. Santa Fen går inte igenom besiktningen pga en mycket glapp Spindelled vilket innebar att det var uteslutet att ta den till Norge. Då fick det bli Saaben men i den har vi ju inga grindar. Tack Anna och Ingela som båda erbjöd sig att låna burar. Annas halvbur passade perfekt så under resan fick en hund sitta i buren och den andra i på sidan om så de hade både gott om plats.

5. Hade tänkt ta chansen att besöka Johanna och Henrik när vi var i Norge men nu var de fullbokade hela helgen så tyvärr blev det inte tillfälle för detta men vi erbjöds att sova i Tjönnestua så det fick bli två nätter där istället.

Alla delar föll på plats så vid 9-tiden på fredag morgon avgick vår resa. Först till Idenor för att lämna Neo och sedan mot Åre och Järpen. Vi gjorde ett stopp på Lundhags då vi ändå skulle stanna och äta. Blev ingen stor shopping men en skjorta fick jag i alla fall med mig.

Till Fosen anlände vi klockan 18:00. Nio timmar i bil var inte bästa förutsättningarna för att göra en kvalificeringsprov å dessutom blev domaren fast i färjekön så han kom inte förrän ett par timmar senare än det var tänkt. Istället var Ann-Turid och Arnulf Hustad på plats så de genomförde testet för de tre hundarna som skulle prövas. Vinna ville hela tiden komma till mig när jag skulle lämna henne och gå 50 meter så jag nötte som sjutton före testet och det gick verkligen inte bra men i övrigt är det ju inga konstigheter med prövningen så godkända blev vi.

Vi var trötta efter bilresan men vi satt och pratade lite med ett par från Helsingborg som sov i husvagn på området samt Eivind och Rita som alltid brukar vara med på Fosen tydligen. En trevlig kväll med lite mat och vin sedan blev det godnatt strax före midnatt. Vi hade med vår uppblåsbara dubbelsäng men fyyyy vad vi frös på natten. Inte så varmt i stugan och dessutom kyler madrassen underifrån så både jag och Henrik frös och sov dåligt. Dessutom får inte hundarna vara inne i stugan så Vinna och Humla fick sova i bilen. Jag funderade såklart på hur det skulle påverka Vinna som är van att alltid sova på mina fötter. Min oro skulle visa sig obefogad.

Inga kommentarer: