lördag, juni 28, 2014

Internat med Tina Engström

Uppstigning klockan 07:30 och iväg till Harmånger och Ida för internat med Tina Engström som instruktör. Kallt som stryk och småregnigt så i morgon blir det underställ och jacka. Ska dessutom regna hela dagen i morgon så då passar det ju bra att köra vatten Blinkar Ja ja nu ska vi inte då händelserna i förväg.

Började dagen med en markerings och två dirigeringsövningar mot redan utlagda dirigeringar. Markeringen spikade hon och dirigeringarna gjorde hon bra. På första blev det dock stopp vid terrängskiftet från täkt till skog men hon gick mycket längre än vad jag trodde med tanke på det höga gräset.

På den andra dirigeringen gick hon hela vägen när jag stöttade henne. Mycket snyggt!

När alla hade gjort den övningen blev det lunch och efter lunchen körde vi dirigeringar på åtta olika platser. Högt gräs så för Vinnas del var det helt omöjligt att ta referenspunkter (Vita käppar). Blev därför ganska ojämn. Gick jättefint inledningsvis men efter några skicka hade jag svårt att få ut henne. Förutom träningen var en mycket positiv erfarenhet att Vinna kunde sitta uppbunden i ryggsäcken medan jag gick iväg långa stunder. Mycket bra känns det för det hade inte varit möjligt för ett år sedan.

DSC_1983DSC_1984

Vi kursdeltagare fick köra minnesmarkeringar utan hund. Nyttigt men gick förvånansvärt bra.

DSC_1987

Markeringar från tysta kastare stod på schemat på eftermiddagen. Vinna väldigt lugn hela tiden och inte under hela dagen hörde jag ett enda ljud. Härligt!  Behöver träna på följsamhet vid sidan utan kontakt med mig. Dvs hon tittar gärna på mig vid förflyttningarna men nu måste vi börja träna att faktiskt hålla sig i position och samtidig håller koll på sånt som händer runt omkring. Tror hon var rätt trött på slutet men höll bra ändå med tanke på att hon är så ovan vid träning i grupp en hel dag.

DSC_1988DSC_1990

Vad tar jag med från dagen?

Positivt: Lugn och helt tyst. Väldigt bra fokus på mig hela dagen. Fina apporteringar, fina linjetag och fina markeringsarbeten

Negativt: Ojämn. Fina linjetag varvades med linjetag då hon inte ville gå ut alls. Tror dock att det hängde ihop med den höga vegetationen vilket innebar att hon hela tiden fick springa rätt in i en vägg (höggräs). Tröttnade snabbt, måste förbättra hennes kondition samt uthållighet. Träna tecken i dirigering inklusive uthållighet på stoppsignal. Både att tåla flera stopp men framförallt stå kvar länge för att vänta på nästa kommando.

När jag kom hem vid 18-tiden hade Henke fixat god middag. Crustader med banan och ädelost till förrätt. Grillad rostas med pommes och grillmästarsås. Såååå gott kött!!! Vi hade kvar efterrätt från igår så efterrätt blev det också idag.

Trött trött så somnade framför tvn…

Inga kommentarer: