onsdag, juli 23, 2014

Båtåk, ny hamn och besök 1

Varmt, varmt och åter varmt! Men jag klagar inte utan njuter istället. Henke var tvungen att jobba idag så jag tog sovmorgon och gjorde därefter en allmän uppröjning här hemma. När han kom hem stack körde vi förbi ICA och köpte en sallad och sedan åkte vi ut. Körde förbi Berhamn för att reka lite men det var så fint på vattnet att vi ville åka lite. På vägen till Berghamn passerade vi Sandgrynnan där mycket båtfolk hade åkt ut och solade och badade.

DSC_2104DSC_2106DSC_2108

Vi åkte vidare ut mot Agön och konstaterade att det var lika lugnt och fint på vattnet där ute!

DSC_2109

I Ormsand var det fullt så vi åkte in i Storhamn men dit var det båtar på väg så vi skulle vara tvungen att ligga på boj vilket inte är så praktiskt med tre hundar i båten varav en måste bäras in och ur båten. Då måste man helt enkelt ligga längst med en brygga.

DSC_2110

Läcker molnformation… Undra om det blir åska?

DSC_2112

Hela vägen runt Innerstön var det fullt på var strand vi passerade men när vi kom till Fläskvik fanns det plats så där la vi till. Vi har legat på Innerstön tidigare men främst i Bakspån. Till Fläskvik har vi bara promenerat för några år sedan men nu blev det altså premiär att ligga här. När kvällen kom var vi två båtar kvar. Blev massor med bad och rätt goda promenadmöjligheter fanns i denna hamn. Dock stödde vi upp en morkulla med ungar när vi gick. Det var NÄRKONTAKT av tredje grader. Humla nosade på mamman och Vinna låg och rullade där hon legat när jag plötsligt ser tre ungar pipa iväg in i riset. Phu vilken tur att ingen strök med!

Det blev enormt mycket bad idag. 30 grader varmt och luften stod absolut stilla!!! Som tur var var det väldigt fin badstrand också så det var bara att njuta.

På kvällen kom Henkes kusin Peter ut med gummibåten och hälsade på.

DSC_2113DSC_2115

Värmen tar på hundanra. Noll fysisk aktivitet och ändå såå trötta.

DSC_2117

Men sitt ner i båten Peter!!!

DSC_2119DSC_2121DSC_2125DSC_2126

Tack och hej för denna gång!

Blev lite Yatzy och spel innan kvällsrundan med hundarna. Jag tog dessutom årets första kvällsdopp vilket var svalkande och skönt!

Inga kommentarer: