fredag, juli 25, 2014

Masstvätt, algblommning simtur och landstigning

Alla hade sovit hyffsat i båten trots värmen. På morgonen så snart vi ätit frukost så blev det masstvätt. Alla vid bryggan gick i och badade. Schampo, balsam, duschkräm och tvål flöt omkring i hela viken. Men när vi tvättar oss som värst så ändrar vattnet färg. Såg ut som frömjöl först men det gick en meter ner på djupet så vi konstaterade att det var algblomning som flöt in. Hundarna fick därför inte bada och vi ville inte. Jag kom på det smarta att dra ut duschslangen genom fönstret så jag kunde skölja av mig med sötvatten. Blinkar

Eftersom hundarna inte kunde bada så beslutade vi oss för att åka runt ön till bakspån istället. Sagt och gjort och där var det ingen algblomning så vi gick över till viken så att jag och tjejerna fick simma över och få bildbevis även i år.

2014-07-25 12.26.122014-07-25 12.26.212014-07-25 12.29.252014-07-25 12.29.31

Efter lunch så solade vi och badade och då ser vi plötsligt hur det ryker i skogen. Vi ringer räddningstjänsten som skickar ut en båt. Det visade sig att blixten slagit ner i går (vi vaknade ju av åskan) och nu började de fläkta lite så då flammade det upp lite. Inget jättestort område men rejält svart var det. Någon släckinsats blev det inte vad vi vet. Vi åkte lite senare…

Nu blåste det mera och vi fick sidovind på väg till Borka och det är det värsta jag vet. Jag blir hysterisk men det finns inte mycket att göra så jag la mig längst bak i båten och där gungade det nästan inget så jag somnade nästan. Tankade upp båten, Lasse fick följa med Henke till stan så slapp jag. Åkte istället med Birgitta till Änga och tog ett dopp i poolen och en promenad upp till dagbrottet med hundarna som än en gång fick bada.

Grillade lax på kvällen, badade pool och såg lite tv men gjorde en tidig kväll. Sjön suger heter det ju och det tillsammans med värmen tar på krafterna även på oss.

Inga kommentarer: