tisdag, juli 08, 2014

Tvåårig premiärtur

I fjol när vi precis flyttat sjösatte vi aldrig båten. I år var den i rätt tidigt eftersom vi var oroliga för att den skulle behöva köras ner till en motorverkstad men de fixade grejerna på plats och sedan hittade Lasse och Henke ett mindre fel som Henke kunde åtgärda själv. Hur som helst så har vi inte varit ute nått med båten eftersom vädret varit så fruktansvärt dåligt fram till nu. Idag, efter att vi först monterat alla listerna i gäststugan, sängben och städade upp så nu är det i stort sett klart. Ska försöka hitta lite textilier och lullull också men det är det inte någon panik med. Så här blev det….

2014-07-08 15.47.27

När gäststugan var färdig slog jag ner ett getingbo på vinden då vi måste upp och slå av en fläkt och sedan åkte vi iväg med släpvagnen samt var en sväng på stan. Avslutade med att åka ut med båten en kort tur samt tanka upp den. Vinna har precis höglöpt så Neo är periodvis lite på så vi tog med Vinna och Neo och Humla fick vara hemma. Båten gick bra och inte tog den in vatten i motorrummet längre. Mycket bra!!! Vinna njöt även om det var väldigt varmt nere i båten när vi åkte. Lugn och fin var hon dock hela tiden även när jag var och klängde utanför i samband med att vi skulle lägga till och tanka mm.

2014-07-08 13.38.08-2 2014-07-08 13.57.15

När vi kom hem var jag uppe på vinden bland getingarna och lokaliserade fläktventilen och ställde upp den så att den inte drar igång bara för att det är lite extra varmt i vardagsrummet. Den ska dra igång på vintern när man eldar i kaminen. När den drar igång blåses varmluft bort till sovrumsdelen av huset men nu på sommaren vill vi absolut inte ha någon varmluft dit.

Lite solning på eftermiddagen, klippning av Henke, vattning av blommor mm blev också gjort….

Inga kommentarer: