söndag, september 20, 2015

Gåsjakt i Ilsbo

Tidig morgon idag igen. Var på plats i Ilsbo kl 05:20. Arrangeringen av gömslen var i full gång och bulvanerna höll på att planeras ut. Jag och Robin hittade en plats för oss hundförare. Tyvärr var bästa platsen en plats inte långt från en myrstack men det får man ta….

Precis när allt var klart hör vi hur gässen kommer men vad händer då…. Jo en av bilarna med släp som står parkerad vid gömslena startar inte. Försök med att starta mha startkablar funkar inte så det hela slutar med en kortare bogsering och bortrullning av släpvagn sen var det klart. En riktig vacker morgon blev det!

DSC_1086bDSC_1093bDSC_1094b

När första flockarna flugit över konstaterades att något var lite fel för de ville inte få ner. Gömslena var camoflerade med bara säd och på täkten fanns gröna inslag så gömslena fixades till med lite grönt gräs också. Det gav direkt utdelning och gässen började gå in för landning.

Hundarna blev rejält uppstressade vid inflygningarna och skotten så jag bestämde mig för att inte utsätta Vinna för den stressen och gick och satte henne i bilen istället. Det är ändå Humla som gör det huvudsakliga jobbet men idag fick hon jobba hårt. Några av kanadagässen var enorma och hon fick verkligen slita. En hel del skammade blev det också idag så idag fick hon springa ikapp gäss som försökte lyfta och gäss som stod upp och fräste. Detta har hon tidigare inte fixat men nu klarar hon detta utan problem men de blir väldigt tufft för henne att leverera in dem när de är så pass pigga. Dock ingen risk att hon släpper dem men lägga ner dem måste hon göra. Idag blev det också några rejält långa dirigeringar vilket hon klarar väldigt fint!

DSC_1107bDSC_1111bDSC_1113bDSC_1114bDSC_1120bDSC_1121bDSC_1122bDSC_1128bDSC_1142bDSC_1144b

Blev en väldigt intensiv period som taggade och stressade hundarna väldigt mycket. Märkte dock att det blev något bättre när jag stod upp i skogen och Humla fick vara lös hela tiden.

Vid 9-tiden lugnade det ner sig. Det hade då skjutits 18 gäss, förra gången blev det 19. Vi var precis på väg att ge upp när det började komma in gäss igen. Blev nog ytterligare en fem sex stycken efter det men sen packade vi ihop.

Bärgaren kom för att bogsera sällskapets nyaste bil, uttagen mars 2015. Vilket måndagsex det måste ha fått stackars Jan och Emma.

DSC_1148b

Direkt när jag kom hem bytte jag om å så stack vi iväg för att uppvakta Peter som fyllt 40 år. Katarina, Jonas, barnen och jag och Henke hälsade på och fikade.

Efter det åkte vi till Kattis och Jonas för att beställa lite kakor och då blev det fika igen.

På vägen hem handlade vi och direkt när vi kom hem var det dags för hundarna att rastas. Då passade vi också på att plocka lite kantareller.

Vila, bildfix och sedan middag. Kantarelltoast till förrätt och sedan Tacos.

Inga kommentarer: