söndag, mars 27, 2016

Långpromenad och spontanbjudning

Inatt ställdes klockan om så man tappade en timme. Det märktes framförallt på förmiddagen idag då man tappade en timma. Hade lite sovmorgon till 08:30 men då var helt klockan 09:30 å efter att ha suttit med hemsidan ett tag så hade ytterligare ett par timmar förflutit. Frukosten var avklarad först efter 12:30 å då var det hög tid att ta hundarna på en "morgonpromenad". Naturligtvis hade de redan varit ute på gården ett par gånger.

Soligt och fint men lite blåsigt väder. Gick genom byn och sedan ut på Rogstavägen. Spontanbesökte Micke som höll på att röja i förråden. När vi kom hem bar vi fram trädgårdsmöbler, ställde undan sparken och gjorde sedan en handlarlista.

Precis när vi körde ut från gården vid 16:30 så kom Fredrik och Maria och skulle spontanbesöka oss. Vi kom överens om att de skulle komma på middag om ett par timmar istället. Sagt och gjort! Modifierade handlarlistan, åkte och handlade och tankade bilen och skyndade oss sedan hem för att fixa i ordning lite med maten samt städade en snabbis. Klockan 18:15 åkte Henke och hämtade Fredrik och Maria medan jag rastade hundarna en kortis.

En välkomstdrink och sedan hade vi tur som gjorde en lax- och räktårta igår som fick bli dagens förrätt:


Efter att ha stillat den värsta hungern så blev det ett 1,5 timmars dopp i tunnan.

Till varmrätt blev det min favorit-laxrätt med kräftstjärtar. Till den serverade vi pressad potatis och wokgrönsaker.

Till efterrätt hade vi hunnit fixa i ordning en passionsfruktspannacotta.

En trevlig kväll som avrundades vid 01:00-tiden. När de åkt diskade vi undan och satte oss sedan framför tvn en stund vilket blev till 03:00 då jag försökte väcka Henke men fick ge upp då han sov som en stock i soffan. Innan jag kommit till sovrummet var klockan 04:00. Praktiskt när väckarklockan och mobilen ställer om sig själv,

Inga kommentarer: