söndag, mars 29, 2020

Höglöp

Nu är tjejerna i höglöp. Jag har varit lite road över att ha två tikar som blivit busiga nu i löptider men nu har de gått ett steg längre. Vinna piper och gnäller hela tiden och ska rida på Esset som stället upp sig. Hon ska dock rida hela tiden så vi blev tvungna att hålla isär dem för Vinna går inte att kontrollera. Hon är helt besatt….

Vi gick en lång promenad genom byn och Gryttja i hopp om att trötta ut dem. På tillbakavägen konstaterade vi att även de vita blåsipporna börjat blomma.

Eftersom Vinna gnällt periodvis under natten så har vi inte sovit så bra. Kallt och blåsigt var det ute så när vi kom tillbaka vara vi alla lite trötta i mössan och vilade en stund.

På eftermiddagen åkte Henke och handlade till Lasse och Birgitta som han sedan ställde in i deras lägen. Jag träffade Anna för att träna med småttingarna. Först gick jag dock ut ett spår som jag tänker att Vinna ska få gå sen.

Småflickorna var duktiga. De fick köra närsök och dirigeringar till målområden idag och som alltid blir det mycket passivitet och fotgående också.

När de små var trötta bytte jag hund och lämnade Esset hemma medan Vinna fick hänga med och spåra. Trodde inte hon skulle ha huvudet med sig men hon var klockren. Kul att se att hon lyckade fokusera trots hormonerna….

Nu fick vi spärra av inne med kompostgaller och Vinna är helt besatt. Hon som jag tyckt varit opåverkad av sina löp tidigare.

Dagens middag blev Västerbottenlax

När vi skulle gå och lägga oss så tog vi skilda sovrum idag i hopp om att får sova. Jag och Vinna sov i sovrummet och Henke och Esset låg i gästrummet. Vinna gnällde varannan timma men blev tyst när jag sa till henne men sömnen blev splittrad. Esset sov lugnt och tryggt hos Henke.

Inga kommentarer: