söndag, mars 15, 2020

Löp hos bägge tjejerna och totohallen urstädad

När jag vaknade i morse så var det för att Vinna höll på att putsa sig så väldigt och när hon hoppade ner från sängen så såg jag en liten liten fläck på mitt täcke. Betyder att Vinna börjat löpa så nu hoppas jag att hon även drar igång Esset.

Efter frukost så det blev en promenad ner till grillplatsen och Esset tog också en runda ut på isen. Efter det så åkte jag iväg till totohallen för att städa ut den. Oj var fort det gick i år! Anna hade dammsugit mattorna och dragit bort all tejp när vi kom strax före 11. Hon hade varit på plats sedan klockan 8. Rulla ihop mattor, märka upp dem, bära bort dem till förrådet och damma av sen var vi färdiga redan klockan 12.

Åkte hem och bytte om, lämnade hundarna hemma och åkte sedan ner en sväng på stan. Nu måste jag köpa nya löparskor. Jag vet vilket märke jag vill ha som ger mina fötter bra stadga men de är ju så dyra 1600kr. Blev då sååå glad när jag hittade just den sko som jag ville ha på Rea. Det fanns dock bara ett par och banne mig om det inte var min storlek. Det händer aldrig att str 40 är på rea men idag hände det. Yes! 699 kr å så hade jag ju kommunens julklapp, presentkortet för 350 kr så det blev ett par kanonskor för 349 kr från egen plånbok. Även Henke gjorde ett fynd och köpte en ny jacka till bra pris utan att det var rea på den.

Blev en snabblunch när vi kom hem sen åkte jag ut till Stensön. Innan jag åkte kollade jag med ett papper på Esset och visst, nu har även hon börjat löpa. Skönt då är löptiden snart över…

Kajsa och Tobbe hade lagt upp träningen i den svåra terrängen på Stensön. Alla hundarna strulade lite kändes det som. Vinna var inte lika duktig på dirigeringar som hon brukar vara men i övrigt skötte hon sig OK.

Esset fick komma ut och var som vanligt som ett litet vilddjur när hon kom ut. Lugnade sig rätt snabbt och var duktig när de andra skickade sina hundar på sök. Hon fick hämta in de sista dummiesarna på söket och gjorde det bra. Det var få dummiesar kvar på ett sök som var  i storleken som ett Ökl sök och dessutom i tuff terräng men hon sökte ut fint och hittade två stycken som hon levererade in bra. Hon fick även några markeringar men de blev lite svåra även om hon till sist löste dem.

Väl tillbaka hemma blev det en promenad genom byn. Vi hittade ju den första tussilagon igår och idag såg vi sex stycken


På kvällen blev det Mästarnas mästare efter middagen och tjejerna somnade som två klubbade sälar.

Inga kommentarer: