söndag, mars 22, 2020

Stadsministerns tal till nationen

Inte lika fint väder idag men soligt och inte kallt så vi beslutade oss för att göra en utflykt så vi får motion och frisk luft i dessa Coronatider och hundarna får utlopp för sin energi och också får motion nu i samband med deras löp.

Först åkte vi in till stan och lämnade motorsågen till Lasse och Birgitta och sen stannade vi till och tvättade bilen som var skitig utom räddning. Lite bättre blev det i alla fall…

Bilen styrdes sedan ut till Hölick där vi promenerade från Storsandsverandan/Terrassen eller var restaurangen vid stranden heter nu mera… Promenerade först ut mot havet men när man kom till öppet hav så var det inga sköna vindar. Kallt och ordentligt blåsigt så vi vände tillbaka och gick upp mot Hornslandsuddberget istället.  Dit har vi inte gått tidigare men det var en väldigt fin stig som var enkel att gå.


Väl uppe vid vindskyddet så var det blåsigt värre så vi gick ner i skogen och tog picnic lite mera vindskyddat. Det satt folk på flera platser i skogen så i dessa coronatider är det många som passar på att få lite friskvård. Vi hade tagit med en mattermos med uppkokat vatten. När vi kom fram la vi ner varmkorv i termosen som fick stå ett tag sen blev det korv med bröd. Kaffe och kaka hade vi också med. Hundarna fick korv men också varsitt tuggben.

På vägen hem gick vi en längre väg och passerade också Lappmoberget innan vi kom tillbaka till bilen.

Hemma blev det en dusch för jag hade varit lite svettig så för att undvika att man sen blir frusen. Skönt! Stegräknaren visade dessutom 14 000 steg efter promenaden.

Såg Bäst i Test och där åt de Pizza så vi blev så sugna på pizza att vi åkte och köpte det till middag idag trots att vi planerat nått helt annat. Jaja… Stötta lokala restauranger nu i dessa tider är ju inte fel.

På kvällen höll Stefan Lövén ett tal till nationen med anledning av läget. Mycket ovanlig händelse och ett mycket bra tal.

Inga kommentarer: