lördag, mars 14, 2020

Inställda arrangemang öppnar upp för andra arrangemang

I Coronatider blir många av de aktiviteter man planerat inställda. Idag skulle Esset göra officiell utställningsdebut men utställningen blev inställd. Ikväll skulle också jag och EvaLotta gå och se Robert Gustavsson men även det arrangemanget ställdes in. Istället bjöd Torbjörn in till tollarträff med Gästriketollarna vilket var skojigt

Åkte ner till Hagsta klockan 09:30 då träffen skulle starta kl. 11. Esset och Torbjörns hund Acka är precis lika gamla, skiljer två dagar så det fick en härlig lekstund innan de övriga kom. Då började vi med att ta lite kaffe och sedan gick vi upp till ett skogsparti som var snöfritt.

Esset fick börja och hon var egentligen lite väl taggad och det märktes också när hon skulle arbeta. Hon fick några markeringar och det går fort. Lite slarviga apporter och ville gärna busa med kastaren. Hon har ändå blivit så mycket bättre att gripa apporterna rätt och håller ett bättre grepp när hon inte slarva. Det som också var bra var fotgåendet och stadgan.

Vi pausade och samlade ihop oss och sen fick hon göra några linjetag. Då var hon väldigt duktig.
Det var några stycken som hade vilt med sig så Esset fick apportera gräsand, knipa, skrak och kaja. Gräsanden grep hon fint, den hade vi bundit ihop med gummiband. Knipa som hon inte riktigt velat bära tidigare grep hon nu fint. Skrak som är klart större än gräsand och dessutom luktar lite mera har hon aldrig träffat på men den grep hon direkt och levererade till mig. Även kajan kom in efter ett försök. Till skillnad från när det gäller dummiesar så lägger hon ner vilten på mina fötter men det må vara hänt, det löser vi…




Jag är så nöjd men hennes apporteringsvilja på vilten idag och att hon kunde ta fina grepp med hela munnen nu. Tog några bilder på första apporten men sen glömde jag att fokucerad då jag blev så exalterad över att hon var så duktig. Hon fick till och med göra sitt första viltsök med 4 vilt. Ett litet område men oj vad duktig hon var. Inga byten, inga lämnade frågor och inga tveksamheter. Hurra vad det här kommer att bli bra!

När jag var färdig med Esset så fick Vinna komma ut och jobba lite. Hon fick köra två små sök med dummies och sedan apporter skrak, gräsand och kaja. Vilken glädje och vilka grepp. Hon fick också vara passiv medan jag kastade åt Lena.

Avslutade träffen med att grilla. Himla härlig dag blev det trots Coronatider!

När jag kom hem till Hudik igen gick i en promenad genom byn sen satte vi oss i soffan en stund med varsin Dry Martini. Det var evigheter sedan men smakade väldigt gott. Faktiskt så gott att vi tog en till….

Henke hade skottat runt gården medan jag var iväg. Skaren på snön gör att de lätt skulle kunna hoppa över staketet nu även om vi inte har såååå  mycket snö som vi hade för några år sedan.
Han hade också hunnit vara och handla och dammsugit så det var mycket som hade blivit gjort medan jag var iväg och aktiverade hundarna.

Idag blev det grillat till middag, vi gjorde också en potatisgratäng och medan den stod i ugnen så passade vi på att bada i tunnan. Riktigt härligt!!!

Middag, Stjärnornas Stjärna och sedan somnade vi alla i soffan.

Inga kommentarer: