torsdag, mars 19, 2020

Veckans andra löprunda

Mycket löp nu… Både Esset och Vinna löper ju å i veckan har jag och Maggan nu tagit oss ut på två 3 km rundor. Esset som drar järnet gör att jag får träningsvärk i låren av att hålla emot.

Annars hade vi besök av länsstyrelsen som reviderat vår alkohol och tobakstillsyn och sen tuggade det ordinarie jobbet på som vanligt.

På lunchen sprang vi och sen åkte jag hem med tjejerna, käkade lunch och duschade innan jag återvände till jobbet några timmar. Blev handling på Ica på vägen hem medan Henke åkte på systemet en sväng.

Väl hemma gick vi en promenad med tjejerna. Idag hade i alla fall inte Esset tuggat sönder nån bädd eller fäll men hon var nog trött efter löprundan och det ben hon fick när jag åkte.

Jag la ut ett sök vid härbret till tjejerna. Idag använde jag små dummiesar som Esset inte tidigare apporterat men det gick alldeles utmärkt. En rolig händelse när jag skickade henne den sista gången så sprang hon stort så jag visslar på henne. Jag ser henne komma in i sökområdet igen. Stannar till och tittar på mig och tar sedan en apport som hon kommer in till mig med. Det var dock ingen minidummie utan en liten grönsiska. Jag har den senaste veckan hittat inte mindre än 4 döda småfåglar inom 100 m från vårt hus, 2 grönsiskor och 2 blåmesar/talgoxar. Kul att hon apporterade den så naturligt när hon hittade den.

Efter söket så gick vi en sväng genom byn sen blev det matlagning och lite tvättning. Pga Corona kommer vårt årsmöte i vägföreningen att skjutas på framtiden så på kvällen skrev jag ihop en informationstext om detta som jag får dela ut i helgen.

Inga kommentarer: